אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

1,160
צפיות

עוגיות שוקולד מגולגלות

המתכון של
עוגיות שוקולד מגולגלות

עוגיות פריכות ממולאות שוקולד להכנה מהירה וקלה

  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • חומרים לבצק
  • •1 חבילה קמח לבצק פריך מתוק (500 גרם)
  • •1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (120 מ"ל, חצי מיכל)
  • למלית
  • •ממרח שוקולד/ תמרים/ אגוזים או כל ממרח אחר שאוהבים
אופן ההכנה
  • 1

    בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.


  • 2

    מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר וקשה.


  • 3

    מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X25 ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.


  • 4

    מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח ומשאירים שולים של 1 ס"מ. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


  • 5

    חורצים בבצק פסים בעומק 1 ס"מ ובמרחק של 2.5 ס"מ בין חיתוך לחיתוך.


  • 6

    אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15-17 דק עד להזהבה קלה של הרלודה. מצננים וחותכים את הרולדה לפי סימני החריצה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


1

בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הקמח עם השמנת מתוקה כ 2- 4 דק. תחילה ייווצרו פירורי בצק דקים, ממשיכים לערבל עד שפירורי הבצק נאספים לגושי בצק גדולים. מפסיקים את פעולת המיקסר. אוספים את גושי הבצק בידיים ומאחדים אותם לגוש אחד.


2

מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות, עד שהבצק קר וקשה.


3

מעבירים את הבצק לאחר הקירור למשטח מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 30X25 ס"מ. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.


4

מורחים שכבה דקה ואחידה של הממרח ומשאירים שולים של 1 ס"מ. מגלגלים לרולדה ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.


5

חורצים בבצק פסים בעומק 1 ס"מ ובמרחק של 2.5 ס"מ בין חיתוך לחיתוך.


6

אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 15-17 דק עד להזהבה קלה של הרלודה. מצננים וחותכים את הרולדה לפי סימני החריצה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים