אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

1,222
צפיות

אצבעות שום

המתכון של
אצבעות שום

נשנוש טעים ומהיר. מתאים גם לארוחה לא חלבית.

  • קטגוריהמאפים
  • מספר מנות25 מנות
  • זמן הכנה30 דקות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: מאפים
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 25 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 קילוגרם קמח
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 יחידה חלמון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 יחידה ביצה
  • מרכיבים לציפוי
  • 3 יחידות שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק יוצא רך לא להיבהל! (אפשר להוסיף קמח).


  • 2

    למרוח מעט שמן על משטח (כמו שיש) ולרדד את הבצק לעלה גדול ודק..


  • 3

    לקפל את העלה ל-2 כדי שיהיה עבה והאצבעות יצאו שכבות שכבות..


  • 4

    לכתוש את שיני השום או לגרר במגררת דקה..


  • 5

    למרוח עם הידיים שמן זית על כל הבצק, לפזר פטרוזיליה ואת השום הכתוש..


  • 6

    לחתוך לרצועות לפי הגודל שרוצים..


  • 7

    לאפות ב180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שזה מזהיב..


1

ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק יוצא רך לא להיבהל! (אפשר להוסיף קמח).


2

למרוח מעט שמן על משטח (כמו שיש) ולרדד את הבצק לעלה גדול ודק..


3

לקפל את העלה ל-2 כדי שיהיה עבה והאצבעות יצאו שכבות שכבות..


4

לכתוש את שיני השום או לגרר במגררת דקה..


5

למרוח עם הידיים שמן זית על כל הבצק, לפזר פטרוזיליה ואת השום הכתוש..


6

לחתוך לרצועות לפי הגודל שרוצים..


7

לאפות ב180 מעלות טורבו כ-20 דקות עד שזה מזהיב..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים