אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

520
צפיות

בורקס תורכי במילוי תרד וגבינות

המתכון של
בורקס תורכי במילוי תרד וגבינות

מה יותר כייף מלאכול בשבת בבוקר בורקס תורכי

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חבילה בצק פילאס תורכי (מעדנות) מופשר לילה במקרר
  • 1 חבילת עלי תרד טריים שטופים (400 גר') קצוצים גס ללא גבעולים
  • 250 גר' גבינה בולגרית צאן
  • 150 גר' גבינת סקנדינבית מגוררת
  • אפשר להוסיף 1/2 קופ. גבינה בולגרית למריחה 5%
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים.


  • 2

    משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.


  • 3

    בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 עד 16 חתיכות.


  • 4

    על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינות והתרד.


  • 5

    מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.


  • 6

    שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה ומעט מים.


  • 7

    אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.


  • 8

    אני מכינה את הבורקסים בזמני החופשי ומקפיאה אותם. כשרוצים להכין אותם. מוציאים מהמקפיא, מורחים מלמעלה ביצה וישר לתנור (ללא הפשרה) ואופים כר"מ.


1

בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים.


2

משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.


3

בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 עד 16 חתיכות.


4

על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינות והתרד.


5

מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.


6

שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה ומעט מים.


7

אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.


8

אני מכינה את הבורקסים בזמני החופשי ומקפיאה אותם. כשרוצים להכין אותם. מוציאים מהמקפיא, מורחים מלמעלה ביצה וישר לתנור (ללא הפשרה) ואופים כר"מ.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים