ספר מתכוני מאפים
- קטגוריהמאפים
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילה בצק פילאס תורכי (מעדנות) מופשר לילה במקרר
-
1 חבילת עלי תרד טריים שטופים (400 גר') קצוצים גס ללא גבעולים
-
250 גר' גבינה בולגרית צאן
-
150 גר' גבינת סקנדינבית מגוררת
-
אפשר להוסיף 1/2 קופ. גבינה בולגרית למריחה 5%
אופן ההכנה
-
1
בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים.
-
2
משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.
-
3
בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 עד 16 חתיכות.
-
4
על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינות והתרד.
-
5
מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.
-
6
שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה ומעט מים.
-
7
אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.
-
8
אני מכינה את הבורקסים בזמני החופשי ומקפיאה אותם. כשרוצים להכין אותם. מוציאים מהמקפיא, מורחים מלמעלה ביצה וישר לתנור (ללא הפשרה) ואופים כר"מ.
1
בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים.
2
משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה.
3
בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 עד 16 חתיכות.
4
על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינות והתרד.
5
מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול.
6
שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה ומעט מים.
7
אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות.
8
אני מכינה את הבורקסים בזמני החופשי ומקפיאה אותם. כשרוצים להכין אותם. מוציאים מהמקפיא, מורחים מלמעלה ביצה וישר לתנור (ללא הפשרה) ואופים כר"מ.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים