בצק פילו - קופסת קרטון (500 גרם) מופשרת לילה במקרר
או אפשר להשתמש בחבילה של בצק פילו מקורר מוכן לאפייה של חברת שמרית, לשיקולכם.
שמן קנולה לשימון עלי הפילו (ממליצה להשתמש בתרסיס שמן).
למילוי הגבינות ...
150 גרם פתיתי גבינה צהובה.
150 גרם גבינה בולגרית מעודנת או אפשר להחליף ב-150 גרם גבינה צפתית מעודנת, מה שאוהבים.
100 גרם פתיתי גבינת פרמז'ן (אני השתמשתי בגבינת גרנה פדרו מגורד של גד, אפשר להשתמש בכל חברה אחרת, לשיקולים).
100 גרם פתיתי גבינת קאשקבל (אני השתמשתי בקאשקבל של גד, אפשר להשתמש בכל חברה אחרת, לשיקולים).
1 ביצה L לאיחוד הגבינות.
לציפוי ...
שמן או תרסיס שמן.
1 ביצה L, טרופה.
שומשום.
אופן ההכנה
1
הכנת המילוי ...
2
בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
3
הכנת המאפה ...
4
להכין קערה עם שמן או תרסיס שמן .
5
פורסים 2 דפים של עלי פילו אחד על השני, מברישים אותם במעט שמן וחותכים לחצי (מלבן).
6
על כל מלבן מניחים בצד הקרוב 2 כפות גדושות ממילוי הגבינות ומגלגלים לגליל הדוק.
7
שמים כל גליל פילו עם הפתח למטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות.
8
מברישים כל גליל בשמן או בתרסיס שמן, בביצה טרופה, כן כן זו לא טעות גם בשמן וגם בביצה טרופה זה מה שעושה את המאפה קרנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, מפזרים מעל שומשום בנדיבות.
9
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 25 דקות או עד להזהבה יפה.
10
מגישים וזוללים.
11
טיפ ...
12
אפשר להכין מראש ולשמור בקירור.
13
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.
1
הכנת המילוי ...
2
בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
3
הכנת המאפה ...
4
להכין קערה עם שמן או תרסיס שמן .
5
פורסים 2 דפים של עלי פילו אחד על השני, מברישים אותם במעט שמן וחותכים לחצי (מלבן).
6
על כל מלבן מניחים בצד הקרוב 2 כפות גדושות ממילוי הגבינות ומגלגלים לגליל הדוק.
7
שמים כל גליל פילו עם הפתח למטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות.
8
מברישים כל גליל בשמן או בתרסיס שמן, בביצה טרופה, כן כן זו לא טעות גם בשמן וגם בביצה טרופה זה מה שעושה את המאפה קרנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, מפזרים מעל שומשום בנדיבות.
9
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 25 דקות או עד להזהבה יפה.