לןגן

בורקס תורכי במילוי תרד וגבינות

מאת: מירי גולני, פורסם: 31/07/2021 | 11:54
בורקס תורכי במילוי תרד וגבינות

תקציר המתכון: מה יותר כייף מלאכול בשבת בבוקר בורקס תורכי

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הגבינות ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים

  2. משטחים את הבצק על משטח עבודה כשהניילון כלפי מטה

  3. בעזרת סכין פורסים את הבצק ל- 14 עד 16 חתיכות

  4. על כל חתיכה מורחים בצד הרחב שלה, מתערובת הגבינות והתרד

  5. מגלגלים כל חתיכה לאורך עד לקבלת צורה של רולדה ואח"כ סוגרים לשבלול

  6. שמים את השבלולים בתבנית אפייה ע"ג נייר אפייה, מורחים מלמעלה תערובת של ביצה ומעט מים

  7. אופים כ-50 דקות עד שעה, ב- 190 מעלות. בגמר האפייה לבדוק שהבצק אפוי טוב. לפעמים צריך לאפות עוד 5 דקות

  8. אני מכינה את הבורקסים בזמני החופשי ומקפיאה אותם. כשרוצים להכין אותם. מוציאים מהמקפיא, מורחים מלמעלה ביצה וישר לתנור (ללא הפשרה) ואופים כר"מ