לןגן

מאפה פילו וגבינות שאי אפשר להפסיק לנשנש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 31/07/2021 | 07:13
מאפה פילו וגבינות שאי אפשר להפסיק לנשנש של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעים טעים, מאפה ממכר, מפנק, מושלם, מתפצפץ בפה, מומלץ לכל אירוח חלבי, תקבלו המון מחמאות.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת המילוי ..

  2. בקערה מערבבים היטב את הגבינות עם הביצה עד לקבלת תערובת אחידה

  3. הכנת המאפה ..

  4. להכין קערה עם שמן או תרסיס שמן

  5. פורסים 2 דפים של עלי פילו אחד על השני, מברישים אותם במעט שמן וחותכים לחצי (מלבן)

  6. על כל מלבן מניחים בצד הקרוב 2 כפות גדושות ממילוי הגבינות ומגלגלים לגליל הדוק

  7. שמים כל גליל פילו עם הפתח למטה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת קלות

  8. מברישים כל גליל בשמן או בתרסיס שמן, בביצה טרופה, כן כן זו לא טעות גם בשמן וגם בביצה טרופה זה מה שעושה את המאפה קרנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, מפזרים מעל שומשום בנדיבות

  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 25 דקות או עד להזהבה יפה

  10. מגישים וזוללים

  11. טיפ ..

  12. אפשר להכין מראש ולשמור בקירור

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה