אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

640
צפיות

עוגות שמרים

המתכון של
עוגות שמרים

לקחתי את המתכון מספר המתכונים של חדוה מתוקה

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 7 כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים חמימים להשים בהדרגה יכול ליהיות שצריך פחות הכל תלוי לפי הבצק שצריך ליהיות גמיש ולא דביק
אופן ההכנה
  • 0

    בוחשים יחד את השמרים ורבע כוס מהמים ו כפית מן הסוכר ומשהים ל 10 דקות.


  • 1

    יוצקים את השמרים לקערה גדולה מוסיפים את יתרת החומרים ולשים לבצק חלק וגמיש.


  • 2

    מכסים ומשהין במקום חמים למשך שעתיים או עד שהבצק יכפיל את ניפחו.


  • 3

    מחלקים את הבצק ל 8 חלקים.מרדדעם כל חלק לעלה מלבני דק מורחים כל עלה בשוקולד מגלגלים לגלילה ומפתלים כל 2 גלילות לצמה או ללחמניה.


  • 4

    מניחים את הצמות בתבנית מכסים ומניחים לתפוח כשעה אופים בחום בינוני כ 30 דקות או עד שהעוגה משחימה.


  • 5

    לציפוי: חצי כוס סוכר, מיץ מחצי לימון, רבי כוס מים.


  • 6

    שמים את כל החומרי ציפוי בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר יימס יוצקים על העוגה בעודה חמה.


  • 7

    בהצלחה רבה 🥰.


0

בוחשים יחד את השמרים ורבע כוס מהמים ו כפית מן הסוכר ומשהים ל 10 דקות.


1

יוצקים את השמרים לקערה גדולה מוסיפים את יתרת החומרים ולשים לבצק חלק וגמיש.


2

מכסים ומשהין במקום חמים למשך שעתיים או עד שהבצק יכפיל את ניפחו.


3

מחלקים את הבצק ל 8 חלקים.מרדדעם כל חלק לעלה מלבני דק מורחים כל עלה בשוקולד מגלגלים לגלילה ומפתלים כל 2 גלילות לצמה או ללחמניה.


4

מניחים את הצמות בתבנית מכסים ומניחים לתפוח כשעה אופים בחום בינוני כ 30 דקות או עד שהעוגה משחימה.


5

לציפוי: חצי כוס סוכר, מיץ מחצי לימון, רבי כוס מים.


6

שמים את כל החומרי ציפוי בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר יימס יוצקים על העוגה בעודה חמה.


7

בהצלחה רבה 🥰.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים