אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני מאפים

  • קטגוריהמאפים
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כוסות מים פושרים
  • למריחה
  • חלבון
  • למלית
  • 500 גרם בשר טחון מופשר
  • 1 בצל גדול
  • 6 עגבניות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבצק:.


  • 2

    • מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה. .


  • 3

    • באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה..


  • 4

    הכנת המלית:.


  • 5

    • קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה..


  • 6

    • חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה..


  • 7

    • מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה..


  • 8

    הכנת הלחמעג'ון:.


  • 9

    • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות..


  • 10

    • יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים). .


  • 11

    • מסדרים את הפיתות בתבנית ומניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה..


  • 12

    מורחים בחלבון ומכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות..


1

הכנת הבצק:.


2

• מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה. .


3

• באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה..


4

הכנת המלית:.


5

• קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה..


6

• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה..


7

• מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה..


8

הכנת הלחמעג'ון:.


9

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות..


10

• יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים). .


11

• מסדרים את הפיתות בתבנית ומניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה..


12

מורחים בחלבון ומכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים