קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
הכנת הבצק:
• מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה.
• באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה.
הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה.
• מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה.
הכנת הלחמעג'ון:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים).
• מסדרים את הפיתות בתבנית ומניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה.
מורחים בחלבון ומכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות.