(4 תבניות אינגליש קייק או תבניות עגולות שטוחות עם חור)
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
200 גרם חמאה רכה
כוס חלב פושר
3/4 כוס מים
3 ביצים
כוס סוכר
1/4 כפית מלח
מלית
ניתן למרוח נוטלה או שוקולד אחר למריחה.
או מלית פרג לשתי עוגות
250 גרם פרג טחון
200 מ"ל חלב
175 גרם סוכר
25 גרם חמאה
75 גרם פירורי עוגיות או לחם
קמצוץ גרידת לימון
מרתיחים חלב חמאה וסוכר. כאשר רותח
מוסיפים את הפרג הפירורים וגרידת הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יווצרו גושים.
או מלית אגוזים לעוגה אחת
אותו רעיון עם אגוזים קצוצים /טחונים.
100 מ"ל חלב
75 גרם סוכר
25 גרם חמאה
100 גרם אגוזי מלך טחונים
מלית גבינה (לשתי עוגות).
כ 400 גרם גבינת טבורג(גבינה נטרלית ללא טעם כמו טוב טעם או כנען. )
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל אמיתית או 2 סוכר וניל
גרידת לימון
סירופ שמורחים לאחר האפיה
כוס סוכר
כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
0
מעבדים במיקסר עם וו לישה כ 8 דקות .
מתפיחים שלוש פעמים. ומעבדים כמה דקות במיקסר בין התפחה להתפחה.
מחלקים את הבצק ל8 כדורים . .
1
מרדדים כל עיגול לפס ארוך ברוחב 15 ס"מ ובאורך 30 ס"מ בערך. מורחים מלית על הבצק המרודד ומגלגלים לגליל. לוקחים שני גלילים ממולאים במלית ויוצרים פס קלוע(מגלגלים אחד עם השני שתצא מעין צמה של שניים). מניחים בתבנית הרצויה ..
מרתיחים את הסוכר עם המים והלימון עד להמסה מלאה של הסוכר.
מורחים מיד כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי. .
0
מעבדים במיקסר עם וו לישה כ 8 דקות .
מתפיחים שלוש פעמים. ומעבדים כמה דקות במיקסר בין התפחה להתפחה.
מחלקים את הבצק ל8 כדורים . .
1
מרדדים כל עיגול לפס ארוך ברוחב 15 ס"מ ובאורך 30 ס"מ בערך. מורחים מלית על הבצק המרודד ומגלגלים לגליל. לוקחים שני גלילים ממולאים במלית ויוצרים פס קלוע(מגלגלים אחד עם השני שתצא מעין צמה של שניים). מניחים בתבנית הרצויה ..