לןגן

עוגת שמרים רכה, אוורירית ונימוחה.

מאת: מדי רואקי, פורסם: 15/11/2020 | 14:46
עוגת שמרים רכה, אוורירית ונימוחה.

תקציר המתכון: מתכון מנצח של עוגת שמרים טעימה אוורירית ורכה. קיבלתי אותו ממכרה יקרה ריקי שמה אשפית במטבח. הבצק שלה המליות שלי 😉

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מעבדים במיקסר עם וו לישה כ 8 דקות . מתפיחים שלוש פעמים. ומעבדים כמה דקות במיקסר בין התפחה להתפחה. מחלקים את הבצק ל8 כדורים .

  2. מרדדים כל עיגול לפס ארוך ברוחב 15 ס"מ ובאורך 30 ס"מ בערך. מורחים מלית על הבצק המרודד ומגלגלים לגליל. לוקחים שני גלילים ממולאים במלית ויוצרים פס קלוע(מגלגלים אחד עם השני שתצא מעין צמה של שניים). מניחים בתבנית הרצויה .

  3. מתפיחים מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים בתנור בחום בינוני עד להזהבה. בינתיים:

  4. מרתיחים את הסוכר עם המים והלימון עד להמסה מלאה של הסוכר. מורחים מיד כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי.