עוגת שמרים רכה, אוורירית ונימוחה.
מאת: מדי רואקי, פורסם: 15/11/2020 | 14:46
תקציר המתכון:
מתכון מנצח של עוגת שמרים טעימה אוורירית ורכה. קיבלתי אותו ממכרה יקרה ריקי שמה אשפית במטבח.
הבצק שלה המליות שלי 😉
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
(4 תבניות אינגליש קייק או תבניות עגולות שטוחות עם חור)
-
קילו קמח מנופה
-
2 כפות שמרים יבשים
-
200 גרם חמאה רכה
-
כוס חלב פושר
-
3/4 כוס מים
-
3 ביצים
-
כוס סוכר
-
1/4 כפית מלח
-
מלית
-
ניתן למרוח נוטלה או שוקולד אחר למריחה.
-
או מלית פרג לשתי עוגות
-
250 גרם פרג טחון
-
200 מ"ל חלב
-
175 גרם סוכר
-
25 גרם חמאה
-
75 גרם פירורי עוגיות או לחם
-
קמצוץ גרידת לימון
-
מרתיחים חלב חמאה וסוכר. כאשר רותח
-
מוסיפים את הפרג הפירורים וגרידת הלימון תוך כדי ערבוב מתמיד שלא יווצרו גושים.
-
או מלית אגוזים לעוגה אחת
-
אותו רעיון עם אגוזים קצוצים /טחונים.
-
100 מ"ל חלב
-
75 גרם סוכר
-
25 גרם חמאה
-
100 גרם אגוזי מלך טחונים
-
מלית גבינה (לשתי עוגות).
-
כ 400 גרם גבינת טבורג(גבינה נטרלית ללא טעם כמו טוב טעם או כנען. )
-
3/4 כוס סוכר
-
כפית תמצית וניל אמיתית או 2 סוכר וניל
-
גרידת לימון
-
סירופ שמורחים לאחר האפיה
-
כוס סוכר
-
כוס מים
-
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
-
מעבדים במיקסר עם וו לישה כ 8 דקות .
מתפיחים שלוש פעמים. ומעבדים כמה דקות במיקסר בין התפחה להתפחה.
מחלקים את הבצק ל8 כדורים .
-
מרדדים כל עיגול לפס ארוך ברוחב 15 ס"מ ובאורך 30 ס"מ בערך. מורחים מלית על הבצק המרודד ומגלגלים לגליל. לוקחים שני גלילים ממולאים במלית ויוצרים פס קלוע(מגלגלים אחד עם השני שתצא מעין צמה של שניים). מניחים בתבנית הרצויה .
-
מתפיחים מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים בתנור בחום בינוני עד להזהבה.
בינתיים:
-
מרתיחים את הסוכר עם המים והלימון עד להמסה מלאה של הסוכר.
מורחים מיד כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור. בהצלחה ובתאבון 🙏❤️ מדי.