ספר מתכונים עוגות שמרים
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מצרכים
-
-
-
100 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
-
-
-
-
-
-
שוקולדים לפיזור/חלבה/כל מה שרוצים להכניס בפנים
-
-
אופן ההכנה
-
1
בקערה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים טוב.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים ביצים ומערבבים מעט.
-
2
מוסיפים את החמאה ושוב מערבבים מעט.
-
3
מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהכל נהפך לבצק. ללוש את הבצק 5-10 דקות ואם הוא רטוב מידי להוסיף קמח. להניח לתפיחה בקערה משומנת למשך שעה במקום חמים.
-
4
לאחר שעה להוציא את הבצק על משטח מעט משומן ולחלק אותו לחצי. לרדד את הבצק בעזרת מערוך למלבן ארוך ודק.
-
5
למרוח שוקולד ולהוסיף שוקולדים (חתוכים/שבורים לחתיכות קטנות) או כל דבר אחר שאוהבים.
-
6
לגלגל לרולדה ולחצות אותה לחצי.
-
7
ללפף את שתי הרצועות אחת בשניה ולהניח בתבנית.
-
8
למרוח על זה ביצה טרופה מעורבבת בדבש ולהכניס לתנור על 180 מעלות.
-
9
להוציא כשמשחים וכשכל הבית בריח נעים ומתוק 😋.
1
בקערה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים טוב.
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים ביצים ומערבבים מעט.
2
מוסיפים את החמאה ושוב מערבבים מעט.
3
מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהכל נהפך לבצק. ללוש את הבצק 5-10 דקות ואם הוא רטוב מידי להוסיף קמח. להניח לתפיחה בקערה משומנת למשך שעה במקום חמים.
4
לאחר שעה להוציא את הבצק על משטח מעט משומן ולחלק אותו לחצי. לרדד את הבצק בעזרת מערוך למלבן ארוך ודק.
5
למרוח שוקולד ולהוסיף שוקולדים (חתוכים/שבורים לחתיכות קטנות) או כל דבר אחר שאוהבים.
6
לגלגל לרולדה ולחצות אותה לחצי.
7
ללפף את שתי הרצועות אחת בשניה ולהניח בתבנית.
8
למרוח על זה ביצה טרופה מעורבבת בדבש ולהכניס לתנור על 180 מעלות.
9
להוציא כשמשחים וכשכל הבית בריח נעים ומתוק 😋.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים