אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים עוגות שמרים

9,236
צפיות

עוגת שמרים מיוחדת לחג

המתכון של
 עוגת שמרים מיוחדת  לחג

מיוחדות לראש השנה

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות מים מהברז
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 200 גרם מזולה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • מילוי
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 100 גרם מזולה
  • 1/4 כוס סוכר דמררה
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית קינמון
  • 10 יחידות פתי בר טחון
  • או אפשרות מילוי
  • שוקולד עם אגוזים או
  • ממרח תמרים עם אגוזים
  • או 1/2 כוס סוכר דמררה עם 1/2 כפית קינמון
  • סירופ אחרי האפיה
  • 1 כוס כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף דבש
אופן ההכנה
  • 1

    לשים במיקסר קמח שמרים וסוכר לערבב להוסיף ביצים דבש ולערבב להוסיף מחמאה רכה ואז להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים ובסוף להוסיף שמן .


  • 2

    לכסות ולהכניס למקרר לשעה להוציא ללוש ולהכניס עד הבוקר למקרר .


  • 3

    בבוקר להוציא לחלק לכמה כדורים שרוצים אפשר קטנים או גדולים.


  • 4

    לרולדה .


  • 5

    לרדד למרוח מילוי לגלגל לרולדה.


  • 6

    לשים בתבנית רינג או תבנית עגולה ולחתוך עם מספריים או סכין חדה .


  • 7

    או לחלק לכדורים קטנים כמו פינג פינג למלא כל כדור מלית לסגור היטב ולסדר צפוף אחד לשני.


  • 8

    את המילוי לערבב הכל יחד .


  • 9

    לתת לתפוח בערך חצי שעה .


  • 10

    למרוח ביצה עם מעט סוכר דמררה ואפשר להוסיף מעל סוכר עם מעט קינמון ולהניח באמצע הלחמניה או העוגה ולאפות 180 מעלות בערך מעלות עד להזהבה .


  • 11

    הכנת סירופ להברשה אחרי האפיה .


  • 12

    1 כוס מים .


  • 13

    1/2 כוס סוכר .


  • 14

    1 סוכר וניל .


  • 15

    1 כפית דבש .


  • 16

    לבשל על הגז בערך 10 דקות .


  • 17

    להבריש את הלחמניות כשמוכנות .


1

לשים במיקסר קמח שמרים וסוכר לערבב להוסיף ביצים דבש ולערבב להוסיף מחמאה רכה ואז להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים ובסוף להוסיף שמן .


2

לכסות ולהכניס למקרר לשעה להוציא ללוש ולהכניס עד הבוקר למקרר .


3

בבוקר להוציא לחלק לכמה כדורים שרוצים אפשר קטנים או גדולים.


4

לרולדה .


5

לרדד למרוח מילוי לגלגל לרולדה.


6

לשים בתבנית רינג או תבנית עגולה ולחתוך עם מספריים או סכין חדה .


7

או לחלק לכדורים קטנים כמו פינג פינג למלא כל כדור מלית לסגור היטב ולסדר צפוף אחד לשני.


8

את המילוי לערבב הכל יחד .


9

לתת לתפוח בערך חצי שעה .


10

למרוח ביצה עם מעט סוכר דמררה ואפשר להוסיף מעל סוכר עם מעט קינמון ולהניח באמצע הלחמניה או העוגה ולאפות 180 מעלות בערך מעלות עד להזהבה .


11

הכנת סירופ להברשה אחרי האפיה .


12

1 כוס מים .


13

1/2 כוס סוכר .


14

1 סוכר וניל .


15

1 כפית דבש .


16

לבשל על הגז בערך 10 דקות .


17

להבריש את הלחמניות כשמוכנות .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים