אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכונים עוגות שמרים

30,835
צפיות

עוגת שמרים שוקולד ושטרוויזל פרווה

המתכון של
עוגת שמרים שוקולד ושטרוויזל פרווה

עוגה נימוחה גם 4 ימים

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 4 כוסות קמח שמרים לעוגות ומאפים של שמרית
  • חצי כוס שמן
  • ביצה אחת לבצק ועוד אחת להברשה
  • 1 כוס מים בערך
  • חצי כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • שטרוויזל
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קמח
  • 2 כפות שמן
  • מילוי קקאו
  • 6 כפות קקאו
  • 6 כפות שוקולית
  • 6 כפות סוכר
  • בערך 8 כפות שמן
  • מי סוכר
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • כפית מיץ לימון
אופן ההכנה
  • 1

    עוגת שמרים שוקולד ושטרוויזל: המתכון ל 2 עוגות...


  • 2

    בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים 4 כוסות קמח שמרים לעוגות ומאפים של שמרית..חצי כוס סוכר ונערבב..נוסיף ביצה אחת כפית תמצית וניל וחצי כוס שמן ..וכוס מים חמימים..נתחיל ללוש ובמידת הצורך נוסיף מים בטיפות..עד שהבצק הופך לחלק וגמיש ולא יבש..ודבוק קצת לקרקעית..נלוש 10 דקות.. נפזר טיפה קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונכין ממנו כדור חלק..נניח בקערה משומנת טיפה נכסה חצי שעה..לאחר חצי שעה נלוש דקה ונכסה לעוד 40 דקות..נשמן משטח עבודה ונחלק את הבצק לשניים ..נרדד את החלק הראשון של הבצק ונמלא במלית שמורכבת ממילוי קקאו שהמתכון יופיע בהמשך..נגלגל לרולדה נחתוך לאורך הרולדה באמצע שיווצרו לנו 2 חלקים ונעשה צמה מ 2 החלקים שנוצרו..נניח בתבנית אינגליש משומנת ונכסה במגבת לשעה...נחזור על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק..נמרח ביצה ונפזר את השטרוויזל ..מתכון לשטרוויזל בהמשך... ונכניס לתנור מחומם מראש 175 מעלות בערך 25 דקות...אפיה רגילה ..שהעוגות יוצאות מהתנור נבריש במי סוכר: נבשל על הגז חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים וכפית מיץ לימון 7 דקות אש נמוכה ונצנן...


  • 3

    מתכון למלית קקאו: בקערה נערבב 6 כפות קקאו..6 כפות שוקולית..6 כפות סוכר.. ובערך 8 כפות שמן נערבב לתערובת משחתית אם צריך נוסיף שמן...


  • 4

    מתכון לשטרוויזל: בקערה נשים 3 כפות קמח 3 כפות סוכר ו 2 כפות שמן נערבב ביד לתערובת פירורית ונפורר על העוגה...


  • 5

    המתכון בכוס מדידה או כוס לשתיה חמה חד פעמי...


1

עוגת שמרים שוקולד ושטרוויזל: המתכון ל 2 עוגות...


2

בקערת המיקסר או בלישה ביד נשים 4 כוסות קמח שמרים לעוגות ומאפים של שמרית..חצי כוס סוכר ונערבב..נוסיף ביצה אחת כפית תמצית וניל וחצי כוס שמן ..וכוס מים חמימים..נתחיל ללוש ובמידת הצורך נוסיף מים בטיפות..עד שהבצק הופך לחלק וגמיש ולא יבש..ודבוק קצת לקרקעית..נלוש 10 דקות.. נפזר טיפה קמח בדפנות הקערה ונרים את הבצק ונכין ממנו כדור חלק..נניח בקערה משומנת טיפה נכסה חצי שעה..לאחר חצי שעה נלוש דקה ונכסה לעוד 40 דקות..נשמן משטח עבודה ונחלק את הבצק לשניים ..נרדד את החלק הראשון של הבצק ונמלא במלית שמורכבת ממילוי קקאו שהמתכון יופיע בהמשך..נגלגל לרולדה נחתוך לאורך הרולדה באמצע שיווצרו לנו 2 חלקים ונעשה צמה מ 2 החלקים שנוצרו..נניח בתבנית אינגליש משומנת ונכסה במגבת לשעה...נחזור על אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק..נמרח ביצה ונפזר את השטרוויזל ..מתכון לשטרוויזל בהמשך... ונכניס לתנור מחומם מראש 175 מעלות בערך 25 דקות...אפיה רגילה ..שהעוגות יוצאות מהתנור נבריש במי סוכר: נבשל על הגז חצי כוס סוכר עם רבע כוס מים וכפית מיץ לימון 7 דקות אש נמוכה ונצנן...


3

מתכון למלית קקאו: בקערה נערבב 6 כפות קקאו..6 כפות שוקולית..6 כפות סוכר.. ובערך 8 כפות שמן נערבב לתערובת משחתית אם צריך נוסיף שמן...


4

מתכון לשטרוויזל: בקערה נשים 3 כפות קמח 3 כפות סוכר ו 2 כפות שמן נערבב ביד לתערובת פירורית ונפורר על העוגה...


5

המתכון בכוס מדידה או כוס לשתיה חמה חד פעמי...


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים