אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

מתכונים לחג מהמטבח של הום סנטר

14,605
צפיות

בורקס חתונות נוסטלגי-בורקס עם מלית בשר או תפוחי אדמה עם רוטב פטריות

המתכון של
בורקס חתונות נוסטלגי-בורקס עם מלית בשר או תפוחי אדמה עם רוטב פטריות

בורקס חתונות נוסטלגי פריך וטעים שכבות קריספיות שמתמזגות עם רוטב פטריות ובצל-כמה טעים !

  • קטגוריהתוספות
  • כשרותכשר בשרי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר בשרי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 1 חבילת בצק עלים מרודד. או מי שרוצה פילס .(שהבצק יהיה קר מאוד אחרת קשה לעבוד איתו).
  • למילוי תפוחי אדמה-(מספיק לחצי כמות בצק עלים מוכן).;
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2 כפות בצל מטוגן (לקחת את הבצל מטיגון הבצל לרוטב הפטריות שבהמשך המתכון).
  • למילוי בשר; (מספיק לחצי כמות בצק עלים מרודד).
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות.;
  • 350 גרם הודו טחון. או עוף. או בקר
  • לרוטב הפטריות.;
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות.
  • 2 כפיות שמן.
  • 1 קופסאת שימורים פטריות חתוכות .(לסנן).
  • 1 כף שטוחה מרק עוף.
  • פלפל שחור לפי הטעם.
  • 5 כוסות מים.
  • 4 כפיות קורנפלור מעורבבות בתוך כוס או קערית קטנה. ביחד עם - חצי כוס מים (לא חמים).
אופן ההכנה
  • 1

    אופן הכנת תפוחי האדמה.


  • 2

    לערבב הכל ביחד ולקרר..


  • 3

    אופן הכנת מלית הבשר-.


  • 4

    להזהיב את הבצל, להוסיף את העוף או הבקר הטחון, .


  • 5

    לערבב כדקה שתיים,.


  • 6

    להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם..


  • 7

    להוסיף תבלינים שאתם אוהבים, פפריקה מתוקה שן שום, כמון.


  • 8

    לערבב להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה -לערבב ולקרר..


  • 9

    אופן הכנת רוטב הפטריות-.


  • 10

    לשים בסיר על האש;.


  • 11

    את השמן ולחמם להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל זהוב. להוסיף את הפטריות המסוננות. לטגן כדקה. להוסיף את המים ואבקת המרק. ולהביא לרתיחה לבשל כ-3 דקות..


  • 12

    ואז להוסיף תוך כדי ערבוב את הקורנפלור שהומס במים לערבב עד אשר הרוטב מסמיך. ולכבות..


  • 13

    אופן ההכנה של הבורקס-כל אחד יבחר לא צורה אהובה..


  • 14

    אני פרסתי רצועת בצק בגודל של 30X25 ס"מ. חילקתי ל-4 רצועות. הנחתי כף גדושה של מילוי תפוחי אדמה בחלק התחתון של הבצק(או מי שרוצה מילוי בשר)..


  • 15

    חרצתי סימנים באלכסון בחלק העליון של הבצק. שהוא יכסה את המילוי. לכסות את המילוי עם החלק המחורץ ולהדק את השוליים מכל הצדדים למרוח ביצה ולפזר שומשום..


  • 16

    אפיה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות לערך..


  • 17

    (אפשר גם ליצור מאפה ארוך עם מילוי תפוחי אדמה או בשר. ). ואז להגשה לפרוס למנות ולהגיש עם רוטב פטריות.,.


  • 18

    .


1

אופן הכנת תפוחי האדמה.


2

לערבב הכל ביחד ולקרר..


3

אופן הכנת מלית הבשר-.


4

להזהיב את הבצל, להוסיף את העוף או הבקר הטחון, .


5

לערבב כדקה שתיים,.


6

להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם..


7

להוסיף תבלינים שאתם אוהבים, פפריקה מתוקה שן שום, כמון.


8

לערבב להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה -לערבב ולקרר..


9

אופן הכנת רוטב הפטריות-.


10

לשים בסיר על האש;.


11

את השמן ולחמם להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל זהוב. להוסיף את הפטריות המסוננות. לטגן כדקה. להוסיף את המים ואבקת המרק. ולהביא לרתיחה לבשל כ-3 דקות..


12

ואז להוסיף תוך כדי ערבוב את הקורנפלור שהומס במים לערבב עד אשר הרוטב מסמיך. ולכבות..


13

אופן ההכנה של הבורקס-כל אחד יבחר לא צורה אהובה..


14

אני פרסתי רצועת בצק בגודל של 30X25 ס"מ. חילקתי ל-4 רצועות. הנחתי כף גדושה של מילוי תפוחי אדמה בחלק התחתון של הבצק(או מי שרוצה מילוי בשר)..


15

חרצתי סימנים באלכסון בחלק העליון של הבצק. שהוא יכסה את המילוי. לכסות את המילוי עם החלק המחורץ ולהדק את השוליים מכל הצדדים למרוח ביצה ולפזר שומשום..


16

אפיה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות לערך..


17

(אפשר גם ליצור מאפה ארוך עם מילוי תפוחי אדמה או בשר. ). ואז להגשה לפרוס למנות ולהגיש עם רוטב פטריות.,.


18

.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים