אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

3,205
צפיות

פשוט לערבב הכל!!! עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת ללא גלוטן וגם כשרה ל"פסח" של סבתא לאה

המתכון של
פשוט לערבב הכל!!! עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת ללא גלוטן וגם כשרה ל"פסח" של סבתא לאה

עוגת שוקולד שוקולדית מהירה, מנצחת, גבוהה, רכה, פרווה, שלא תרצו להפסיק להתענג עליה.

  • קטגוריהללא גלוטן
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש
  • תבנית עגולה בקוטר 26 משומנת היטב או תבנית מרובעת בינונית גדולה (32x25) משומנת היטב.
  • לעוגה
  • 5 ביצים שלמות בגודל L.
  • קורט מלח.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 וחצי כוסות שמן קנולה (300 גרם).
  • 1 כוס אבקת שוקולית (140 גרם).
  • 1/2 כוס אבקת קקאו (70 גרם).
  • 1/2 כוס קוקוס טחון (50 גרם), אפשר לוותר למי שלא אוהב).
  • 2 כוסות קמח תופח ללא גלוטן (אני השתמשתי בקמח תמי תופח)
  • ב"פסח" השתמשו ב-2 כוסות כמו קמח תופח לפסח לעוגות ולאפייה - ראו תמונה.
  • 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
  • שימו לב!!! בעוגה שמים גם קמח תופח + אבקת אפייה, זו לא טעות.
  • 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל).
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות.
  • לציפוי ...
  • 1 כוס מים רותחים מעורבבים בכפית נס קפה (אני השתמשתי בקפה נמס הפשוט של עלית).
  • לגאנש השוקולד
  • 1 חבילת שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות (100 גרם).
  • 1 שמנת מתוקה צמחית (שמנת ריץ').
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו..


  • 2

    מערבבים במיקסר עם וו הקפצה או במטרפה ידנית את הביצים, מלח, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן לתערובת חלקה ואחידה.


  • 3

    מוסיפים את השוקולית, הקקאו, קוקוס טחון, קמח התופח, אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.


  • 4

    בקערה או בסיר קטן שמים את קוביות השוקולד עם כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ושופכים על תערובת העוגה ומערבבים היטב עד לאיחוד.


  • 5

    יוצקים את התערובת לתבנית בכל צורה שאהבתם, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-175 מעלות 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


  • 6

    מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים הרבה חורים בזהירות בעזרת שיפוד עץ לאורך ולרוחב העוגה, יוצקים מעל העוגה את כוס המים הרותחים מעורבבים בכפית נס קפה ומקררים מעט כרבע שעה.


  • 7

    הכנת הגאנש ... .


  • 8

    מרוקנים את השמנת הצמחית לקערה חסינת אש.


  • 9

    את השוקולד מוסיפים לקערת השמנת יחד עם 2 כפות מים רותחים.


  • 10

    ממיסים במיקרוגל במשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים .


  • 11

    חוזרים על הפעולה שוב - 40 שניות חימום ואז ערבוב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.


  • 12

    יוצקים על העוגה ומקשטים ב-סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן, אגוזים ועוד ....


  • 13

    זהו חברות וחברים תיהנו.


  • 14

    בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג פסח שמח ומהנה.


  • 15

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות קו עליון קו תחתון לא טורבו..


2

מערבבים במיקסר עם וו הקפצה או במטרפה ידנית את הביצים, מלח, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן לתערובת חלקה ואחידה.


3

מוסיפים את השוקולית, הקקאו, קוקוס טחון, קמח התופח, אבקת אפייה ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.


4

בקערה או בסיר קטן שמים את קוביות השוקולד עם כוס מים רותחים ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד ושופכים על תערובת העוגה ומערבבים היטב עד לאיחוד.


5

יוצקים את התערובת לתבנית בכל צורה שאהבתם, דופקים 2 דפיקות קטנות על השיש ומכניסים למרכז התנור כאמור שחומם מראש ל-175 מעלות 40-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


6

מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים הרבה חורים בזהירות בעזרת שיפוד עץ לאורך ולרוחב העוגה, יוצקים מעל העוגה את כוס המים הרותחים מעורבבים בכפית נס קפה ומקררים מעט כרבע שעה.


7

הכנת הגאנש ... .


8

מרוקנים את השמנת הצמחית לקערה חסינת אש.


9

את השוקולד מוסיפים לקערת השמנת יחד עם 2 כפות מים רותחים.


10

ממיסים במיקרוגל במשך 40 שניות, מוציאים ומערבבים .


11

חוזרים על הפעולה שוב - 40 שניות חימום ואז ערבוב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.


12

יוצקים על העוגה ומקשטים ב-סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן, אגוזים ועוד ....


13

זהו חברות וחברים תיהנו.


14

בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג פסח שמח ומהנה.


15

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים