חצי שמנת מתוקה + 50 גר' שוקולד לבן להמיס יחד במיקרו
2 ביצים בטמפ' החדר (לא קרות)
חצי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל קטנה
רבע כוס חלב
3/4 כוס קמח רגיל
3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
חצי שקית אבקת אפייה (5 גר')
לרוטב
100 גר' שוקולד לבן
חצי שמנת מתוקה
קוקוס
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2
מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, סוכר וניל כ- 5 דק' במהירות גבוהה..
3
ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד הלבן עד המסה. מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ואת החלב ומקציפים עוד דקה ומנמיכים מהירות..
4
בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה..
5
מוסיפים לתערובת המיקסר ומערבבים ידנית רק עד עיסה אחידה..
6
יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דק' עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
7
לרוטב:.
8
ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה..
9
מחוררים את העוגה עם קיסם בעודה חמה ויוצקים את הרוטב החם..
10
מפזרים קוקוס וטורפים ♥.
1
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2
מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, סוכר וניל כ- 5 דק' במהירות גבוהה..
3
ממיסים במיקרו את השמנת עם השוקולד הלבן עד המסה. מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד והשמנת ואת החלב ומקציפים עוד דקה ומנמיכים מהירות..
4
בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה..
5
מוסיפים לתערובת המיקסר ומערבבים ידנית רק עד עיסה אחידה..
6
יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דק' עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
7
לרוטב:.
8
ממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות את השוקולד והשמנת ומערבבים עד קבלת עיסה חלקה..
9
מחוררים את העוגה עם קיסם בעודה חמה ויוצקים את הרוטב החם..