אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

12,006
צפיות

עוגת שוקולד עוגת יום הולדת מנצחת, של כל משפחת מאיר לדורותיה

המתכון של
עוגת שוקולד עוגת יום הולדת מנצחת, של כל משפחת מאיר לדורותיה

עוגת שוקולד בחושה ב-10 דקות הכנה, טעימה, מושלמת, שעוברת דורות רבים במישפוחה שלנו, תמיד מצליחה וקוצרת מחמאות ואתם הולכים להכין אותה שוב ושוב, אין אחד שלא אוהב מהקטן לגדול, וכן אפשר גם בגרסה חלבית.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות
  • תבנית מלבנית בינונית גודל 26×32 או עגולה בקוטר 26.
  • לעוגה
  • 2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם).
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם, זו לא טעות!!! גם קמח תופח וגם שקית אפייה).
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • 1 וחצי כוסות סוכר (300 גרם).
  • 3/4 כוס קקאו (105 גרם).
  • 1/2 כפית סודה לשתייה מעורבבים יחד עם 3 טיפות מיץ לימון סחוט טרי (בלי להסתבך, פשוט טפטפו את מיץ הלימון על הסודה לשתייה).
  • 2 ביצים L או XL.
  • 1 כפית תמצית וניל או 1 כפית תמצית רום (במתכון המקורי שמים רק תמצית רום, כל אחד ישים מה שהוא אוהב).
  • 1 כוס שמנת צמחית (240 מ"ל, לגרסה פרווה) או 1 כוס חלב או 1 כוס שמנת לבישול (240 מ"ל לגרסה חלבית).
  • 1/2 כוס שמן (100 גרם).
  • 1 כוס מים רותחים (240 מ"ל).
  • לציפוי העוגה
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם).
  • 1 קופסת שמנת מתוקה או 1 קופסת שמנת צמחית (לגרסת הפרווה).
  • לקישוט העוגה
  • סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס לבן (מה שאוהבים).
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (לא טורבו) .


  • 2

    בקערת המיקסר או בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי העוגה "חוץ מכוס המים הרותחים", לערבב היטב בעזרת מקציף המיקסר או בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 3

    לאחר שהתקבלה תערובת אחידה, יש להוסיף את כוס המים הרותחים (זהירות חם) בהדרגה תוך כדי ערבוב התערובת במקציף המיקסר או בעזרת מטרפה ידנית ל-2 דקות נוספות (התערובת צריכה להיות דלילה).


  • 4

    משמנים תבנית אפייה היטב, יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות האוויר.


  • 5

    מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים .


  • 6

    5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים את ציפוי השוקולד: מרוקנים את מיכל השמנת לתוך קערה חסינת אש, את השוקולד חותכים לקוביות, מכניסים למיקרוגל בפולסים קצרים 30 שניות 2-3 פעמים, מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה בעודה חמה, ממליצה כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר אותה לאורך ולרוחב בזהירות בעזרת קיסם ואז לשפוך מעליה את ציפוי השוקולד, כדי לאפשר לשוקולד לחדור לתוכה ואז... כל ביס יהיה חגיגה כפולה של שוקולד .


  • 7

    זה הזמן לקישוט העוגה: מפזרים סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס (מה שאוהבים), מניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וומגישים.


  • 8

    אחסון העוגה: העוגה נשמרת עד יומיים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר עד שבוע.


  • 9

    זהו מוכן! כדאי נסו, כל אחד יכול, קערה, ערבוב ולתנור.


  • 10

    בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות (לא טורבו) .


2

בקערת המיקסר או בקערה גדולה לשים את כל מרכיבי העוגה "חוץ מכוס המים הרותחים", לערבב היטב בעזרת מקציף המיקסר או בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.


3

לאחר שהתקבלה תערובת אחידה, יש להוסיף את כוס המים הרותחים (זהירות חם) בהדרגה תוך כדי ערבוב התערובת במקציף המיקסר או בעזרת מטרפה ידנית ל-2 דקות נוספות (התערובת צריכה להיות דלילה).


4

משמנים תבנית אפייה היטב, יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת בועות האוויר.


5

מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים .


6

5 דקות לקראת סיום האפייה מכינים את ציפוי השוקולד: מרוקנים את מיכל השמנת לתוך קערה חסינת אש, את השוקולד חותכים לקוביות, מכניסים למיקרוגל בפולסים קצרים 30 שניות 2-3 פעמים, מערבבים היטב לתערובת חלקה ויוצקים על העוגה בעודה חמה, ממליצה כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר אותה לאורך ולרוחב בזהירות בעזרת קיסם ואז לשפוך מעליה את ציפוי השוקולד, כדי לאפשר לשוקולד לחדור לתוכה ואז... כל ביס יהיה חגיגה כפולה של שוקולד .


7

זה הזמן לקישוט העוגה: מפזרים סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס (מה שאוהבים), מניחים על השיש עד להתייצבות הציפוי וומגישים.


8

אחסון העוגה: העוגה נשמרת עד יומיים בטמפרטורת החדר, אפשר לשמור במקרר עד שבוע.


9

זהו מוכן! כדאי נסו, כל אחד יכול, קערה, ערבוב ולתנור.


10

בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים