אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר עוגות שוקולד

11,629
צפיות

עוגת שוקולד תפוז

המתכון של
עוגת שוקולד תפוז

עוגת שוקולד תפוז משוישת.גבוהה רכה. והכי טעימה

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 6 ביצים.
  • כוס וחצי סוכר כוס מידה.
  • חצי כוס שמן..
  • סוכר וניל.
  • אבקת אפיה.
  • 2 כוסות קמח תופח..
  • כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • גרידת לימון או תפוז.
  • 2 חבילות שקולד מריר..
  • אפשרי במקום שוקולד
  • כף קקאו.
  • כף נוטלה
אופן ההכנה
  • 1

    להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב...


  • 2

    את החלמונים להקציף לקצף תפוח להוסיף כוס סוכר ולהקציף לקצף תפוח...


  • 3

    להוסיף את השמן בזרם דק..


  • 4

    ולהמשיך להקציף...


  • 5

    להוסיף מיץ תפוזים וקמח עם אבקת אפיה לסירוגין ביחד עם גרידת הלימון...


  • 6

    לערבב שלא יהיו גושים...


  • 7

    שוקלד מריר אחד להמיס במיקרוגל עם כפית שמן....


  • 8

    והסוד...


  • 9

    לשמן רק את תחתית סיר הפלא וגם את החור באמצע..את הדפנות אין צורך לשמן..וככה העוגה לא צונחת.


  • 10

    לערבב שליש מקצף החלבונים לחלמונים...


  • 11

    את היתר לקפל לחלמונים...


  • 12

    3/4 מהעיסה לשפוך לסיר...


  • 13

    לרבע הנותר להוסיף את השוקולד המומס..


  • 14

    לשבור לקוביות את חבילת השוקולד ולהוסיף לרבע העיסה ולשפוך מעל העיסה...


  • 15

    עם שיפוד או סכין לערבב מלמטה למעלה לקבלת שיש....


  • 16

    תנור שחומם מראש על 180...


  • 17

    עד ששיפוד שננעץ יוצא יבש..זה בערך שעה או יותר כל תנור מתנהג אחרת...


  • 18

    מצננים עוברים עם סכין בדפנות ובחור באמצע...


  • 19

    והופכים על צלחת.


1

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב...


2

את החלמונים להקציף לקצף תפוח להוסיף כוס סוכר ולהקציף לקצף תפוח...


3

להוסיף את השמן בזרם דק..


4

ולהמשיך להקציף...


5

להוסיף מיץ תפוזים וקמח עם אבקת אפיה לסירוגין ביחד עם גרידת הלימון...


6

לערבב שלא יהיו גושים...


7

שוקלד מריר אחד להמיס במיקרוגל עם כפית שמן....


8

והסוד...


9

לשמן רק את תחתית סיר הפלא וגם את החור באמצע..את הדפנות אין צורך לשמן..וככה העוגה לא צונחת.


10

לערבב שליש מקצף החלבונים לחלמונים...


11

את היתר לקפל לחלמונים...


12

3/4 מהעיסה לשפוך לסיר...


13

לרבע הנותר להוסיף את השוקולד המומס..


14

לשבור לקוביות את חבילת השוקולד ולהוסיף לרבע העיסה ולשפוך מעל העיסה...


15

עם שיפוד או סכין לערבב מלמטה למעלה לקבלת שיש....


16

תנור שחומם מראש על 180...


17

עד ששיפוד שננעץ יוצא יבש..זה בערך שעה או יותר כל תנור מתנהג אחרת...


18

מצננים עוברים עם סכין בדפנות ובחור באמצע...


19

והופכים על צלחת.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים