אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

7,105
צפיות

אוזני המן פריכים

המתכון של
אוזני המן פריכים

אוזני המן פריכים מבצק חמאה

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 200 גר' חמאה רכה בחום החדר, חתוכה לחתיכות (לשומרי כשרות מחמאה)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים מהברז
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 4 כוסות קמח רגיל (לא תופח)
  • 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
  • 1

    לעבד את כל המצרכים במקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק רך ועדין.


  • 2

    לשים את הבצק כ-1/2 שעה במקרר.


  • 3

    לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. למלא במילוי עפ"י בחירה, ולסגור לצורת אוזני המן.


  • 4

    כדי שבזמן האפייה האוזנים ישארו סגורים והמלית לא תזל החוצה, רצוי להכניס את אוזני המן למקפיא ל-1/4 שעה.


  • 5

    אני ממלאת בממרח תמרים עם אגוזים קצוצים. ממרח שוקולד עם 2 ביסקויטים גרוסים, או ריבה מעורבת .


  • 6

    ניתן להוסיף לבצק 2 כפות אבקת קקאו ואז אוזני המן יוצאים חומים בטעם שוקולד. צריך להפחית 2 כפות קמח ולהוסיף עוד 3 כפות אבקת סוכר.


  • 7

    לאפות באפייה רגילה (לא טורבו) כ-20 דקות ב- 175 מעלות. אוזני המן צריכים לצאת לבנים. לאחר שאוזני המן התקררו לפזר עליהם אבקת סוכר.


  • 8

    * אם ממלאים בריבה נוזלית. רצוי להקפיא את אוזני המן כ-1/4 שעה לפני האפיה.


  • 9

    * לאוזני המן לילדים קטנים, אפשר להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות לקישוט.


  • 10

    * כדי לקבל אוזני המן ורודים להוסיף למים - מעט רוטב מלבי, או מיץ פטל.


1

לעבד את כל המצרכים במקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק רך ועדין.


2

לשים את הבצק כ-1/2 שעה במקרר.


3

לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. למלא במילוי עפ"י בחירה, ולסגור לצורת אוזני המן.


4

כדי שבזמן האפייה האוזנים ישארו סגורים והמלית לא תזל החוצה, רצוי להכניס את אוזני המן למקפיא ל-1/4 שעה.


5

אני ממלאת בממרח תמרים עם אגוזים קצוצים. ממרח שוקולד עם 2 ביסקויטים גרוסים, או ריבה מעורבת .


6

ניתן להוסיף לבצק 2 כפות אבקת קקאו ואז אוזני המן יוצאים חומים בטעם שוקולד. צריך להפחית 2 כפות קמח ולהוסיף עוד 3 כפות אבקת סוכר.


7

לאפות באפייה רגילה (לא טורבו) כ-20 דקות ב- 175 מעלות. אוזני המן צריכים לצאת לבנים. לאחר שאוזני המן התקררו לפזר עליהם אבקת סוכר.


8

* אם ממלאים בריבה נוזלית. רצוי להקפיא את אוזני המן כ-1/4 שעה לפני האפיה.


9

* לאוזני המן לילדים קטנים, אפשר להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות לקישוט.


10

* כדי לקבל אוזני המן ורודים להוסיף למים - מעט רוטב מלבי, או מיץ פטל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים