לןגן

אוזני המן פריכים

מאת: מירי גולני, פורסם: 15/02/2016 | 20:04
אוזני המן פריכים

תקציר המתכון: אוזני המן פריכים מבצק חמאה

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לעבד את כל המצרכים במקסר עם וו גיטרה עד שנוצר בצק רך ועדין

  2. לשים את הבצק כ-1/2 שעה במקרר

  3. לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס. למלא במילוי עפ"י בחירה, ולסגור לצורת אוזני המן

  4. כדי שבזמן האפייה האוזנים ישארו סגורים והמלית לא תזל החוצה, רצוי להכניס את אוזני המן למקפיא ל-1/4 שעה

  5. אני ממלאת בממרח תמרים עם אגוזים קצוצים. ממרח שוקולד עם 2 ביסקויטים גרוסים, או ריבה מעורבת

  6. ניתן להוסיף לבצק 2 כפות אבקת קקאו ואז אוזני המן יוצאים חומים בטעם שוקולד. צריך להפחית 2 כפות קמח ולהוסיף עוד 3 כפות אבקת סוכר

  7. לאפות באפייה רגילה (לא טורבו) כ-20 דקות ב- 175 מעלות. אוזני המן צריכים לצאת לבנים. לאחר שאוזני המן התקררו לפזר עליהם אבקת סוכר

  8. * אם ממלאים בריבה נוזלית. רצוי להקפיא את אוזני המן כ-1/4 שעה לפני האפיה

  9. * לאוזני המן לילדים קטנים, אפשר להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות לקישוט

  10. * כדי לקבל אוזני המן ורודים להוסיף למים - מעט רוטב מלבי, או מיץ פטל