אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

68,192
צפיות

עוגיות פריכות תמרים ואגוזים

המתכון של
עוגיות פריכות תמרים ואגוזים

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 5 כוסות מלאות קמח לבן מנופה.
  • 350 גרם מחמאה רכה בטמפ׳ החדר (תוציאו כמה שעות לפני.. לא לחמם במיקרו)
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר  (אפשר להפחית קצת- מי שרוצה)
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר להחליף במים)
  • את הנוזלים בהדרגה ***רק אם צריך מוסיפים כף או 2 של נוזל, תלוי בסוג הקמח!
אופן ההכנה
  • 1

    ללוש את הבצק רק עד שהופך לגוש אחד, הבצק אמור להיות נעים ורך ,לא ללוש יותר מידי!!!! על מנת שהעוגיות ייצאו פריכות👍!! להעביר למקרר את הבצק עטוף למנוחה בערך 30 דקות לאחר מכן להוציא, לחלק ל 4 חלקים, להכין משטח  עבודה ולרדד בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות** לרדד כל כדור לעלה/מלבן ( לא חייב להיות מדויק..) בעובי 1/2 ס״מ בערך, למרוח מה שאוהבים ולגלגל לרולדה, להניח על תבנית שמרופדת בנייר אפייה, לחתוך עם סכין חדה חריצים לרוחב הרולדה, לא עד הסוף!!! ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות , אפייה רגילה עד להזהבה יפה (בערך 40 דקות).תשימו לב כי כל תנור שונה בעוצמתו... .


  • 2

    *לממרח תמרים :  1 וחצי קופסאות ממרח תמרים בקערה, כפית שטוחה קינמון, טיפה יותר מרבע כפית ציפורן טחון ולערבב היטב. תטעמו ותשפרו אם צריך.. בצלחת נפרדת להכין: אגוזים קצוצים גס (במעבד מזון) . .


  • 3

    ניתן למלא בשוקולד נוטלה עם שיערות חלווה, ממרח אגוזים/ ריבה וקוקוס...וכו' .


  • 4

    (הכוס שהשתמשתי בה: כוס זכוכית ללא ידית של הקפה שחור- כוס של 200 מ״ל.).


  • 5

    כאשר העוגיות יוצאות מהתנור לאחר כמה דקות לבזוק מעליהן אבקת סוכר ולהפריד אותן עם סכין. .


  • 6

    בקבוצה יש גם סרטון הכנה ..


1

ללוש את הבצק רק עד שהופך לגוש אחד, הבצק אמור להיות נעים ורך ,לא ללוש יותר מידי!!!! על מנת שהעוגיות ייצאו פריכות👍!! להעביר למקרר את הבצק עטוף למנוחה בערך 30 דקות לאחר מכן להוציא, לחלק ל 4 חלקים, להכין משטח  עבודה ולרדד בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות** לרדד כל כדור לעלה/מלבן ( לא חייב להיות מדויק..) בעובי 1/2 ס״מ בערך, למרוח מה שאוהבים ולגלגל לרולדה, להניח על תבנית שמרופדת בנייר אפייה, לחתוך עם סכין חדה חריצים לרוחב הרולדה, לא עד הסוף!!! ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות , אפייה רגילה עד להזהבה יפה (בערך 40 דקות).תשימו לב כי כל תנור שונה בעוצמתו... .


2

*לממרח תמרים :  1 וחצי קופסאות ממרח תמרים בקערה, כפית שטוחה קינמון, טיפה יותר מרבע כפית ציפורן טחון ולערבב היטב. תטעמו ותשפרו אם צריך.. בצלחת נפרדת להכין: אגוזים קצוצים גס (במעבד מזון) . .


3

ניתן למלא בשוקולד נוטלה עם שיערות חלווה, ממרח אגוזים/ ריבה וקוקוס...וכו' .


4

(הכוס שהשתמשתי בה: כוס זכוכית ללא ידית של הקפה שחור- כוס של 200 מ״ל.).


5

כאשר העוגיות יוצאות מהתנור לאחר כמה דקות לבזוק מעליהן אבקת סוכר ולהפריד אותן עם סכין. .


6

בקבוצה יש גם סרטון הכנה ..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים