לןגן

עוגיות פריכות תמרים ואגוזים

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 06/09/2015 | 15:59
עוגיות פריכות תמרים ואגוזים

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ללוש את הבצק רק עד שהופך לגוש אחד, הבצק אמור להיות נעים ורך ,לא ללוש יותר מידי!!!! על מנת שהעוגיות ייצאו פריכות👍!! להעביר למקרר את הבצק עטוף למנוחה בערך 30 דקות לאחר מכן להוציא, לחלק ל 4 חלקים, להכין משטח  עבודה ולרדד בין 2 ניירות אפייה מקומחים קלות** לרדד כל כדור לעלה/מלבן ( לא חייב להיות מדויק..) בעובי 1/2 ס״מ בערך, למרוח מה שאוהבים ולגלגל לרולדה, להניח על תבנית שמרופדת בנייר אפייה, לחתוך עם סכין חדה חריצים לרוחב הרולדה, לא עד הסוף!!! ולהכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות , אפייה רגילה עד להזהבה יפה (בערך 40 דקות).תשימו לב כי כל תנור שונה בעוצמתו...

  2. *לממרח תמרים :  1 וחצי קופסאות ממרח תמרים בקערה, כפית שטוחה קינמון, טיפה יותר מרבע כפית ציפורן טחון ולערבב היטב. תטעמו ותשפרו אם צריך.. בצלחת נפרדת להכין: אגוזים קצוצים גס (במעבד מזון) .

  3. ניתן למלא בשוקולד נוטלה עם שיערות חלווה, ממרח אגוזים/ ריבה וקוקוס...וכו'

  4. (הכוס שהשתמשתי בה: כוס זכוכית ללא ידית של הקפה שחור- כוס של 200 מ״ל.)

  5. כאשר העוגיות יוצאות מהתנור לאחר כמה דקות לבזוק מעליהן אבקת סוכר ולהפריד אותן עם סכין.

  6. בקבוצה יש גם סרטון הכנה .