ספר מתכוני עוגיות
- קטגוריהעוגיות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
150 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת )
-
150 גרם אבקת סוכר (1 וחצי שקיות)
-
2 כוסות קמח תופח (או רגיל+1 כפית שטוחה אבקת אפייה)
-
200 גר' שקדים טחונים/ או אגוזי מלך טחונים= 2 כוסות מידה
-
-
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור ל-180 מעלות- תוכנית אפייה רגילה.
-
2
מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ-4 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה .
-
3
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק אחיד, רך ועדין.
-
4
יוצרים כדורים.
-
5
מגלגלים כל כדור לגליל שמנמן.
-
6
ומקפלים לסהרון.
-
7
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה,עם רווח קטנטן בין עוגיה לעוגיה.
-
8
אופים בתנור החם (אפייה רגילה-לא טורבו) 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות .חשוב לא להשחים! הן צריכות להשאר בהירות.
-
9
מצננים היטב.
-
10
בוזקים בנדיבות אבקת סוכר .
-
11
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
1
מחממים תנור ל-180 מעלות- תוכנית אפייה רגילה.
2
מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ-4 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה .
3
מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק אחיד, רך ועדין.
4
יוצרים כדורים.
5
מגלגלים כל כדור לגליל שמנמן.
6
ומקפלים לסהרון.
7
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה,עם רווח קטנטן בין עוגיה לעוגיה.
8
אופים בתנור החם (אפייה רגילה-לא טורבו) 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות .חשוב לא להשחים! הן צריכות להשאר בהירות.
9
מצננים היטב.
10
בוזקים בנדיבות אבקת סוכר .
11
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים