1 חבילה דפי פילו של מעדנות- מופשר לילה שלם במקרר...
למילוי
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם בוטנים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם שקדים מולבנים
4 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית שטוחה קינמון
4 כפות דבש מהסירופ שהכנו
להכנת הסירופ שמים בסיר
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי מים
1 שקית סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
ופרוסת לימון דקה
לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה.
ספריי שמן לשימון דפי הפילו ( אפשר גם חמאה מומסת)
אופן ההכנה
1
להכנת הבקלוואה:.
2
להניח עלי פילו על משטח עבודה נקי..
3
לרסס עם ספריי שמן, מפזרים מעל קצת סוכר חום ומניחים מעל עוד דף שגם אותו משמנים עם ספריי שמן....
4
מפזרים ממלית הפיצוחים בקצה בנדיבות לכל האורך ומקפלים קצוות כלפי פנים ומתחילים לגלגל תוך כדי הידוק..
5
לרסס גם מלמעלה ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה לחרוץ עם סכין ( לא עד הסוף) למעויינים או משולשים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה..
6
להוציא ולצקת מהסירופ הקר על הבקלאווה החמה..
7
לחרוץ עם סכין חדה כל חתיכה לעיטורי נייר ושומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא....
8
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤.
1
להכנת הבקלוואה:.
2
להניח עלי פילו על משטח עבודה נקי..
3
לרסס עם ספריי שמן, מפזרים מעל קצת סוכר חום ומניחים מעל עוד דף שגם אותו משמנים עם ספריי שמן....
4
מפזרים ממלית הפיצוחים בקצה בנדיבות לכל האורך ומקפלים קצוות כלפי פנים ומתחילים לגלגל תוך כדי הידוק..
5
לרסס גם מלמעלה ולהעביר לתבנית עם נייר אפיה לחרוץ עם סכין ( לא עד הסוף) למעויינים או משולשים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה..
6
להוציא ולצקת מהסירופ הקר על הבקלאווה החמה..
7
לחרוץ עם סכין חדה כל חתיכה לעיטורי נייר ושומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא....