אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון

ספר מתכוני עוגיות

5,178
צפיות

בקלאווה עם שקדים ובוטנים

המתכון של
בקלאווה עם שקדים ובוטנים

טעימה

  • קטגוריהעוגיות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 1 חבילת עלי פילו
  • מילוי
  • 1 וחצי כוסות אגוזים לא קלוי טחונים גס
  • 1 וחצי כוסות שקדים לא קלויים טחונים גס
  • 1 כוס בוטנים קלוי ומקולף טחון גס
  • 1/4 כוס סוכר חום אפשר פחות
  • 1 כפית קינמון
  • מעט אגוז מוסקט מגורד
  • אפשר להוסיף זילוף של טחינה גולמית מעל המילוי משדרג
  • דבש
  • 2 כוסות סוכר
  • כוס וחצי מים
  • כף מיץ לימון
  • 2 טיפות מי זהר או מי ורדים
  • שמן להברשה של העלים
אופן ההכנה
  • 1

    להתחיל עם הכנת הדבש ולתת להתקרר על השיש .


  • 2

    לבשל על הגז בערך 20 דקות את המים הסוכר והלימון בסוף להוסיף כפית דבש לערבב לכבות את הגז ולהוסיף מי ורדים .


  • 3

    את עלי הפילו צריך להפשיר במקרר לילה .


  • 4

    לקחת 3 דפים ולהניח על נייר אפיה להבריש היטב עם שמן .


  • 5

    לפזר מילוי ומעל מי שרוצה זילוף של טחינה גולמית ולגלגל לרולדה להניח בתבנית על נייר אפיה ולפרוס את הרולדה ולהשאיר לא להפריד .


  • 6

    לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה .


  • 7

    כשמוכן להוציא ולהבריש עם הדבש .


1

להתחיל עם הכנת הדבש ולתת להתקרר על השיש .


2

לבשל על הגז בערך 20 דקות את המים הסוכר והלימון בסוף להוסיף כפית דבש לערבב לכבות את הגז ולהוסיף מי ורדים .


3

את עלי הפילו צריך להפשיר במקרר לילה .


4

לקחת 3 דפים ולהניח על נייר אפיה להבריש היטב עם שמן .


5

לפזר מילוי ומעל מי שרוצה זילוף של טחינה גולמית ולגלגל לרולדה להניח בתבנית על נייר אפיה ולפרוס את הרולדה ולהשאיר לא להפריד .


6

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה .


7

כשמוכן להוציא ולהבריש עם הדבש .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים