בקערה שמים את השמרים והמים ומערבבים, מוסיפים את המלח, הסוכר, המרגרינה והשמן. מערבלים במטרפה עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, בערך כשעה..
3
מוסיפים את הקמח המנופה ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעתיים או עד להגדלת הנפח..
4
הכנת המלית: מחממים במחבת רחבה את השמן מוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הקינמון ואת השומשום מערבבים מכבים ומניחים להתקרר..
5
נוטלים מהבצק כדור בגודל 6-7 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מהמלית ומהדקים. מרדדים מעט את הכדורים על משטח עבודה לעוגייה בקוטר של 10 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ..
6
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את העוגיות משאירים רווחים בניהן. מורחים את הביצה בוזקים את השומשום ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות..
7
מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות או עד שהעוגייה מקבלת צבע זהוב חום. מצננים ומאחסנים בכלי סגור..
1
הכנת הבצק:.
2
בקערה שמים את השמרים והמים ומערבבים, מוסיפים את המלח, הסוכר, המרגרינה והשמן. מערבלים במטרפה עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, בערך כשעה..
3
מוסיפים את הקמח המנופה ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעתיים או עד להגדלת הנפח..
4
הכנת המלית: מחממים במחבת רחבה את השמן מוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הקינמון ואת השומשום מערבבים מכבים ומניחים להתקרר..
5
נוטלים מהבצק כדור בגודל 6-7 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מהמלית ומהדקים. מרדדים מעט את הכדורים על משטח עבודה לעוגייה בקוטר של 10 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ..
6
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את העוגיות משאירים רווחים בניהן. מורחים את הביצה בוזקים את השומשום ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות..
7
מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות או עד שהעוגייה מקבלת צבע זהוב חום. מצננים ומאחסנים בכלי סגור..