לןגן

עוגיות ממולאות בתמרים / בעאבע בתמר

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 13/03/2019 | 21:35
עוגיות ממולאות בתמרים / בעאבע בתמר

תקציר המתכון: עוגיות ממולאות בתמרים של העדה העירקית

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למלית

להברשת העוגיות

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. בקערה שמים את השמרים והמים ומערבבים, מוסיפים את המלח, הסוכר, המרגרינה והשמן. מערבלים במטרפה עד שהסוכר יימס, מכסים ומשהים לתפיחה במקום חמים, בערך כשעה.

  3. מוסיפים את הקמח המנופה ולשים לבצק אחיד וחלק. משהים לתפיחה במקום חמים כשעתיים או עד להגדלת הנפח.

  4. הכנת המלית: מחממים במחבת רחבה את השמן מוסיפים את התמרים, מועכים ומערבבים לתערובת רכה. אם צריך מוסיפים מעט מים. מוסיפים את הקינמון ואת השומשום מערבבים מכבים ומניחים להתקרר.

  5. נוטלים מהבצק כדור בגודל 6-7 ס"מ. צרים גומה במרכז כל כדור, דוחסים כפית מהמלית ומהדקים. מרדדים מעט את הכדורים על משטח עבודה לעוגייה בקוטר של 10 ס"מ ובעובי 1.5 ס"מ.

  6. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את העוגיות משאירים רווחים בניהן. מורחים את הביצה בוזקים את השומשום ומשהים לתפיחה במקום חמים. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

  7. מנקבים את העוגיות במזלג, ואופים בחום בינוני כ-10 דקות או עד שהעוגייה מקבלת צבע זהוב חום. מצננים ומאחסנים בכלי סגור.