אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,664
צפיות

עוגת תפוחים שתי וערב

המתכון של
עוגת תפוחים שתי וערב

הריח...הטעם עושים את זה... אח איזו עוגה, כל ביס תענוג מעין עולם הבא...

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 120 גרם חמאה, רכה
  • 3 כפות שמן
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות חלב קר
  • להברשה
  • 1 ביצה טרופה
  • למלית
  • 8-10 יחידות תפוחי עץ (גרני-סמית), קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס סיידר תפוחים, או מים
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזים, קצוצים
  • 1 כפית קינמון1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית..


  • 2

    הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר והסיידר, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הקינמון והקורנפלור ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים..


  • 3

    מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שני -שליש מהבצק ומשטיחים על תבנית מלבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. יוצקים על הבצק את המלית..


  • 4

    מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע-מלבני, וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה הטרופה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב..


  • 5

    *מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת, עם כדור גלידת וניל..


  • 6

    שנה טובה ומוצלחת לכולם, ממני לילך:).


1

הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית..


2

הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר והסיידר, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הקינמון והקורנפלור ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים..


3

מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שני -שליש מהבצק ומשטיחים על תבנית מלבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. יוצקים על הבצק את המלית..


4

מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע-מלבני, וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה הטרופה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב..


5

*מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת, עם כדור גלידת וניל..


6

שנה טובה ומוצלחת לכולם, ממני לילך:).


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים