לןגן

עוגת תפוחים שתי וערב

מאת: לילך טייב, פורסם: 20/09/2016 | 17:10
עוגת תפוחים שתי וערב

תקציר המתכון: הריח...הטעם עושים את זה... אח איזו עוגה, כל ביס תענוג מעין עולם הבא...

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

להברשה

למלית

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר עד להכנת המלית.

  2. הכנת המלית: שמים בסיר את התפוחים, הסוכר והסיידר, ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים, הקינמון והקורנפלור ומערבבים עוד מספר דקות על האש, מסירים מהאש ומצננים.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות. לוקחים שני -שליש מהבצק ומשטיחים על תבנית מלבנית אלומניום, בינונית, חד פעמית. יוצקים על הבצק את המלית.

  4. מרדדים את הבצק הנותר לעלה מרובע-מלבני, וחותכים לרצועות. מניחים את הרצועות שתי וערב על מלית התפוחים. מורחים את רצועות הבצק בביצה הטרופה, מכניסים לתנור ואופים למשך כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב.

  5. *מאוד מומלץ להגיש את העוגה כשהיא פושרת, עם כדור גלידת וניל.

  6. שנה טובה ומוצלחת לכולם, ממני לילך:)