אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

8,602
צפיות

פאי חלב מתוק (בניצה אוט מלקו)

המתכון של
פאי חלב מתוק (בניצה אוט מלקו)

מהמטבח הבולגרי (זכרונות ילדות מבית אימא) פאי חלב מהטעימים שיש המעוררים בי געגועים עזים לימי ילדותי.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • רכיבים לבצק
  • 200 גרם מחמאה/חמאה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • גרד מלימון
  • רכיבים למלית החלב
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1 ליטר חלב
  • 8 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 שקית סוכר ווניל
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת הבצק: במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פריך. משמנים ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 (לא בתבנית קפיצית מתפרקת מחשש לנזילה) וגם את הדפנות, להכניס בינתיים למקרר. לחמם תנור לחום נמוך של 150 מעלות..


  • 2

    הכנת מלית החלב: מרתיחים בסיר את החלב + 3/4 כוס סוכר + סוכר ווניל + תמצית ווניל +הקורנפלור, מניחים בצד לצינון קל..


  • 3

    במיקסר לטרוף את הביצים עם 1/4 כוס סוכר. להוסיף את תערובת החלב לקציפת הביצים בזרימה איטית ובהדרגה (לא בבת אחת) עד להתמזגות. יוצקים את מלית החלב על הבצק שבתבנית עם מצקת , לא בבת אחת..


  • 4

    אופים כשעה וחצי עד שמזהיב מעל ונהיה מוצק, מצננים. בזמן ההגשה לבזוק מעל אבקת סוכר, רצוי להגיש בטמפרטורת החדר..


1

הכנת הבצק: במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פריך. משמנים ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 (לא בתבנית קפיצית מתפרקת מחשש לנזילה) וגם את הדפנות, להכניס בינתיים למקרר. לחמם תנור לחום נמוך של 150 מעלות..


2

הכנת מלית החלב: מרתיחים בסיר את החלב + 3/4 כוס סוכר + סוכר ווניל + תמצית ווניל +הקורנפלור, מניחים בצד לצינון קל..


3

במיקסר לטרוף את הביצים עם 1/4 כוס סוכר. להוסיף את תערובת החלב לקציפת הביצים בזרימה איטית ובהדרגה (לא בבת אחת) עד להתמזגות. יוצקים את מלית החלב על הבצק שבתבנית עם מצקת , לא בבת אחת..


4

אופים כשעה וחצי עד שמזהיב מעל ונהיה מוצק, מצננים. בזמן ההגשה לבזוק מעל אבקת סוכר, רצוי להגיש בטמפרטורת החדר..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים