הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהמהמטבח הבולגרי (זכרונות ילדות מבית אימא) פאי חלב מהטעימים שיש המעוררים בי געגועים עזים לימי ילדותי.
הכנת הבצק: במעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק פריך. משמנים ומרפדים בבצק תבנית בקוטר 26 (לא בתבנית קפיצית מתפרקת מחשש לנזילה) וגם את הדפנות, להכניס בינתיים למקרר. לחמם תנור לחום נמוך של 150 מעלות..
הכנת מלית החלב: מרתיחים בסיר את החלב + 3/4 כוס סוכר + סוכר ווניל + תמצית ווניל +הקורנפלור, מניחים בצד לצינון קל..
במיקסר לטרוף את הביצים עם 1/4 כוס סוכר. להוסיף את תערובת החלב לקציפת הביצים בזרימה איטית ובהדרגה (לא בבת אחת) עד להתמזגות. יוצקים את מלית החלב על הבצק שבתבנית עם מצקת , לא בבת אחת..
אופים כשעה וחצי עד שמזהיב מעל ונהיה מוצק, מצננים. בזמן ההגשה לבזוק מעל אבקת סוכר, רצוי להגיש בטמפרטורת החדר..