אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיבינוני
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
  • לבצק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 400 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 חלמונים ביצה
  • 1 קילו קמח
  • קוביית שמרים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • למילוי
  • 400 גרם ריבת משמש
  • 250 גרם אגוזים טחונים
  • 150 גרם סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 סוכר וניל
  • קליפת לימון מגורדת מ-2 לימונים
  • 300 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  • 1

    מערבבים בקערה (אפשר גם במיקסר) את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק עד קבלת מרקם אחיד.


  • 2

    מסדרים את הבצק בצורה מלבנית (בעובי של 3 ס"מ) ושמים במקרר למשך לילה לתפיחה איטית ועדינה.


  • 3

    למחרת מקמחים את המשטח, מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות ומרדדים ל-4 עלים.


  • 4

    מניחים את העלה הראשון בתבנית מקומחת וחותכים את הקצוות.


  • 5

    מורחים ריבה ומוסיפים אגוזים טחונים, סוכר, קינמון, סוכר וניל וגרידת לימון, חוזרים על התהליך שלוש פעמים.


  • 6

    מניחים את העלה הרביעי ומחוררים עם מזלג כדי שהעוגה לא תסדק, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומקררים.


  • 7

    ממיסים שוקולד מריר (בבן מארי), יוצקים ומורחים על העוגה (ניתן ליצור גלים של שוקולד בעזרת מרית משוננת), מקררים ומגישים.


1

מערבבים בקערה (אפשר גם במיקסר) את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק עד קבלת מרקם אחיד.


2

מסדרים את הבצק בצורה מלבנית (בעובי של 3 ס"מ) ושמים במקרר למשך לילה לתפיחה איטית ועדינה.


3

למחרת מקמחים את המשטח, מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות ומרדדים ל-4 עלים.


4

מניחים את העלה הראשון בתבנית מקומחת וחותכים את הקצוות.


5

מורחים ריבה ומוסיפים אגוזים טחונים, סוכר, קינמון, סוכר וניל וגרידת לימון, חוזרים על התהליך שלוש פעמים.


6

מניחים את העלה הרביעי ומחוררים עם מזלג כדי שהעוגה לא תסדק, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומקררים.


7

ממיסים שוקולד מריר (בבן מארי), יוצקים ומורחים על העוגה (ניתן ליצור גלים של שוקולד בעזרת מרית משוננת), מקררים ומגישים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים