לןגן

עוגת ג'רבו

מאת: ירדנה ג'אנח, פורסם: 05/07/2016 | 08:58
עוגת ג'רבו

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה (אפשר גם במיקסר) את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק עד קבלת מרקם אחיד

  2. מסדרים את הבצק בצורה מלבנית (בעובי של 3 ס"מ) ושמים במקרר למשך לילה לתפיחה איטית ועדינה

  3. למחרת מקמחים את המשטח, מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות ומרדדים ל-4 עלים

  4. מניחים את העלה הראשון בתבנית מקומחת וחותכים את הקצוות

  5. מורחים ריבה ומוסיפים אגוזים טחונים, סוכר, קינמון, סוכר וניל וגרידת לימון, חוזרים על התהליך שלוש פעמים

  6. מניחים את העלה הרביעי ומחוררים עם מזלג כדי שהעוגה לא תסדק, אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומקררים

  7. ממיסים שוקולד מריר (בבן מארי), יוצקים ומורחים על העוגה (ניתן ליצור גלים של שוקולד בעזרת מרית משוננת), מקררים ומגישים