אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

25,702
צפיות

עוגת שוקולד

המתכון של
עוגת שוקולד

העוגה הזו יצאה לי מהשרוול….נשאר לי ים של יוגורט אז החלטתי לשלב עם שוקולד… שחיתות.... זו לא מילה.... זו המילה!!!!

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות10 מנות
  • זמן הכנה65 דקות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 65 דקות
  • כשרות: כשר חלבי
  • מספר מנות: 10 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • 2 כוסות קמח רגיל ( 210 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 קורט קורט מלח
  • 4 יחידות ביצים גדולות
  • 1 1/2 כוסות (אחד וחצי) סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה ( אני השתמשתי בשמן קוקוס אבל גם קנולה זה בסדר)
  • 2 כוסות יוגורט את יכולה להחליף את היוגורט עם קרם קוקוס או שמנת חמוצה : יוגורט יווני או ACTIVA
  • 1 1/2 כפיות (כפית וחצי) תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 יחידה מקל וניל
  • 1/4 כוס אגוזים שבורים ( אופציה)
  • 1/4 כוס קקאו
  • להכנת הגנאש:
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר או חלבי ( אני השתמשתי במרירי)
  • 1 כפית רום
אופן ההכנה
  • 1

    לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולקבע מדף אמצעי ,לשמן תבנית קפיצית גודל 26 או 28 ( אני השתמשתי ב26) לשמן היטב ולקמח קלות ולהניח בצד.


  • 2

    להכין 2 קערות גודל בינוני לידכן.. בקערה אחת לנפות קמח,אבקת אפיה, קורנפלור ומלח ולהניח בצד בקערה השניה לטרוף בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר לחצי דקה ( לא להוציא את המיקסר לא צריך ללכלך עוד כילים וגם העוגה הזו לא מפונקת אפשר לטרוף ביד).


  • 3

    להוסיף לביצים את את הוניל והשמן ותוך עירבוב את היוגורט ולערבב 15 שניות או עד הטמעת הרכיבים שימו לב !!!זו עוגה בחושה שלא מצריכה המון עירבובים. להוסיף במכה אחת את תערובת הקמח ולקפל בעזרת מרית לאחר שקיפלנו את כל היופי הזה ( בלילה עבה ומבריקה מירקם כמו של בלילת פנקייק זה מה שתקבלו) להוסיף את האיגוזים..


  • 4

    בשלב זה אתן תשפכו לקערה השניה ( שהיה לנו את הקמח שם לא צריך לכלך עוד קערה) חצי מהכמות ואיתה תערבבו את אבקת הקקאו כשאתן מנפים מעל ולקפל עד הטמעה. פה אתן תתחילו לשפוך לתבנית בעזרת מצקת תתחילו עם הבלילה של הוניל ואז מצקת של שוקולד ושוב וניל ושוב שוקולד וכן הלאה עד לסיום 2 הבלילות..


  • 5

    ******* אם רוצים מראה של שיש יותר בולט אז לבלילת השוקולד תוסיפי שליש מכמות הוניל ולא חצי כמו שציינתי במתכון.


  • 6

    לאחר מכן להטיח מספר פעמים את התבנית לשחרור בועות לאפות 45 דקות על 175 מעלות ... להוריד את הטמפ ל 150 לעוד 15 דקות לכבות תנור ולהשאיר עוד 10 דקות עם דלת מעט פתוחה לבדוק עם קיסם שנאפתה היא תהיה טיפה רוטטת באמצע שזה בסדר להוציא ולקרר לגמרי.


  • 7

    לבנתיים לחמם את השמנת על להבה בינונית עד לכמעט רתיחה ( לא להביא לרתיחה) כשתיראו בועות מסביב לדפנות תורידו מהאש לשפוך פנימה את השוקולד ולטרוף נירצות עד לקבלת מירקם חלק ומבריק להוסיף את הרום ולערבב שוב לתת להתקרר מעט ואז לשפוך מעל העוגה באופן שווה.


  • 8

    בתיאבון ובהצלחה.


  • 9

    ****העוגה היתה המצאה של בין רגע וזה מה שיצא... רציתי ספירלה והצבעים התערבבו אך אם רוצים ספירלה יותר דומיננטית אז לקקאו להוסיף רק שליש מהבלילת וניל.


1

לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולקבע מדף אמצעי ,לשמן תבנית קפיצית גודל 26 או 28 ( אני השתמשתי ב26) לשמן היטב ולקמח קלות ולהניח בצד.


2

להכין 2 קערות גודל בינוני לידכן.. בקערה אחת לנפות קמח,אבקת אפיה, קורנפלור ומלח ולהניח בצד בקערה השניה לטרוף בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר לחצי דקה ( לא להוציא את המיקסר לא צריך ללכלך עוד כילים וגם העוגה הזו לא מפונקת אפשר לטרוף ביד).


3

להוסיף לביצים את את הוניל והשמן ותוך עירבוב את היוגורט ולערבב 15 שניות או עד הטמעת הרכיבים שימו לב !!!זו עוגה בחושה שלא מצריכה המון עירבובים. להוסיף במכה אחת את תערובת הקמח ולקפל בעזרת מרית לאחר שקיפלנו את כל היופי הזה ( בלילה עבה ומבריקה מירקם כמו של בלילת פנקייק זה מה שתקבלו) להוסיף את האיגוזים..


4

בשלב זה אתן תשפכו לקערה השניה ( שהיה לנו את הקמח שם לא צריך לכלך עוד קערה) חצי מהכמות ואיתה תערבבו את אבקת הקקאו כשאתן מנפים מעל ולקפל עד הטמעה. פה אתן תתחילו לשפוך לתבנית בעזרת מצקת תתחילו עם הבלילה של הוניל ואז מצקת של שוקולד ושוב וניל ושוב שוקולד וכן הלאה עד לסיום 2 הבלילות..


5

******* אם רוצים מראה של שיש יותר בולט אז לבלילת השוקולד תוסיפי שליש מכמות הוניל ולא חצי כמו שציינתי במתכון.


6

לאחר מכן להטיח מספר פעמים את התבנית לשחרור בועות לאפות 45 דקות על 175 מעלות ... להוריד את הטמפ ל 150 לעוד 15 דקות לכבות תנור ולהשאיר עוד 10 דקות עם דלת מעט פתוחה לבדוק עם קיסם שנאפתה היא תהיה טיפה רוטטת באמצע שזה בסדר להוציא ולקרר לגמרי.


7

לבנתיים לחמם את השמנת על להבה בינונית עד לכמעט רתיחה ( לא להביא לרתיחה) כשתיראו בועות מסביב לדפנות תורידו מהאש לשפוך פנימה את השוקולד ולטרוף נירצות עד לקבלת מירקם חלק ומבריק להוסיף את הרום ולערבב שוב לתת להתקרר מעט ואז לשפוך מעל העוגה באופן שווה.


8

בתיאבון ובהצלחה.


9

****העוגה היתה המצאה של בין רגע וזה מה שיצא... רציתי ספירלה והצבעים התערבבו אך אם רוצים ספירלה יותר דומיננטית אז לקקאו להוסיף רק שליש מהבלילת וניל.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים