אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

3,860
צפיות

עוגת תפוחים אישית משגעת

המתכון של
עוגת תפוחים אישית משגעת

עוגת תפוחים אישית משגעת שלא תפסיקו להכין, עם שקדים פרוסים ורימונים ! 🍏🍏

  • קטגוריהעוגות
  • מספר מנות12 מנות
  • זמן הכנה1 שעות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל
  • קטגוריה: עוגות
  • זמן הכנה: 1 שעות
  • כשרות: כשר פרווה
  • מספר מנות: 12 מנות
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • לעשיית הצורה
  • 2 יחידות תבנית קאפקייקס של 6 יחידות
  • 12 יחידות מנז׳טים
  • לבצק
  • 1 חבילה בצק פילו
  • חצי כוס שמן
  • למלית התפוחים
  • 5 יחידות תפוחי גרנד סמיט (ירוקים)
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף קינמון
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות צימוקים לבנים
  • לפזר מלמעלה
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • לקישוט
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות גרגירי רימון
אופן ההכנה
  • 1

    לקלף את תפוחי הגרנד סמיט ולחתוך כל תפוח ל-8 פלחים. לשים במחבת על אש גבוהה את כל מרכיבי מלית התפוחים ולבשל כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. להוריד מהאש ולתת לתערובת להתקרר..


  • 2

    לאחר שהתערובת התקררה לפתוח את בצק הפילו ולשים לידנו חצי כוס שמן עם מברשת(אם צריך עוד שמן אז להוסיף) . לקחת שלושה דפי פילו , לקפל לריבוע ולהבריש שמן עד שנהיה רטוב - ואז לקפל לתוך נייר הקאפקייקס. בכל אחד כזה לשים בערך כף-כף וחצי ממלית התפוחים ..


  • 3

    להכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דקות. המלית תשחים יותר מהבצק וזה בסדר . התפוחים יקבלו מן קרמל טעים! לאחר 30 דקות להוציא את התבנית ולפזר מעל כל אחד כמה שקדים פרוסים ולהכניס לעוד כ-10 דקות לתנור ..


  • 4

    להוציא את התבנית מהתנור ולתת ל״קאפקייקס״ להתקרר מעט לפני שמנסים להוציא אותם מהתבנית. לאחר שהתקררו לקשט אותם עם אבקת וגרגירי רימון . בתאבון ! :) ** טיפ חשוב - בצק פילו הוא בצק שעשוי מקמח ומים בלבד , הבצק הזה זקוק לשמן. אם לא יהיה בו מספיק שמן הוא יצא יבש וחבל. **.


1

לקלף את תפוחי הגרנד סמיט ולחתוך כל תפוח ל-8 פלחים. לשים במחבת על אש גבוהה את כל מרכיבי מלית התפוחים ולבשל כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים. להוריד מהאש ולתת לתערובת להתקרר..


2

לאחר שהתערובת התקררה לפתוח את בצק הפילו ולשים לידנו חצי כוס שמן עם מברשת(אם צריך עוד שמן אז להוסיף) . לקחת שלושה דפי פילו , לקפל לריבוע ולהבריש שמן עד שנהיה רטוב - ואז לקפל לתוך נייר הקאפקייקס. בכל אחד כזה לשים בערך כף-כף וחצי ממלית התפוחים ..


3

להכניס לתנור על חום של 180 מעלות למשך 30 דקות. המלית תשחים יותר מהבצק וזה בסדר . התפוחים יקבלו מן קרמל טעים! לאחר 30 דקות להוציא את התבנית ולפזר מעל כל אחד כמה שקדים פרוסים ולהכניס לעוד כ-10 דקות לתנור ..


4

להוציא את התבנית מהתנור ולתת ל״קאפקייקס״ להתקרר מעט לפני שמנסים להוציא אותם מהתבנית. לאחר שהתקררו לקשט אותם עם אבקת וגרגירי רימון . בתאבון ! :) ** טיפ חשוב - בצק פילו הוא בצק שעשוי מקמח ומים בלבד , הבצק הזה זקוק לשמן. אם לא יהיה בו מספיק שמן הוא יצא יבש וחבל. **.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים