115 מיליליטרים חלב או אם רוצים פרווה אז תמירו לחלב קוקוס (כוס ורבע)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל
1 כוס קמח סולת
14 גרם אבקת אפיה
1 חופן קוקוס או אגוזים לקישוט
לסירופ:
3 כוסות סוכר
3.5 כוס מים
1 יחידה מיץ מחצי לימון
1 יחידה מיץ מחצי תפוז ( אופציה)
אופן ההכנה
1
את המרכיבים של הסירופ להביא לרתיחה עדינה על להבה בינונית ל 10-15 דקות ולהניח בצד להתקרר לטמפ חדר.
2
*** לחמם תנור ל185 מעלות.
3
למרוח חמאה מסביב לתבנית מרובעת גודל 24x24 ולקמח מעט.
4
1) לערבב את הקמחים והאבקת אפיה בניפרד ( בצלחת עמוקה)
2) לערבב את החלב, שמן ו תמצית וניל בכוס גדולה
3) בקערה בינונית להקציף את הביצים סוכר והמלח עד לקבלת קץף בהיר ואוורירי עם נפח כפול שלוש בערך 6-8 דקות על מהירות גבוהה
לא צריך ללכלך את המיקסר.. אם יש מקצף ידני אז מעולה
לאחר קבלת נפח גדול לההוסיף את השמן חלב ווניל להקציף עוד דקה
4) לקפל עם מרית את תערובת הקמחים עד לבלילה חלקה
לשפוך לתבנית ולאפות ל 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי וצבע שחום מעל
מיד איך שהוצאתן להתחיל למזוג את הסירופ בעזרת כף עד שספגתן את כל הסירופ בעוגה
לא להיבהל את כל הסירופ
לעטוף בנייר כסף עד שהעוגה התקררה לגמרי ולקשט עם קוקוס או אגוזים שבורים.
5
הערה: אם אתן רוצות פחות מתוק אז תפחיתו כוס סוכר וחצי כוס מים.
6
בתאבון.
1
את המרכיבים של הסירופ להביא לרתיחה עדינה על להבה בינונית ל 10-15 דקות ולהניח בצד להתקרר לטמפ חדר.
2
*** לחמם תנור ל185 מעלות.
3
למרוח חמאה מסביב לתבנית מרובעת גודל 24x24 ולקמח מעט.
4
1) לערבב את הקמחים והאבקת אפיה בניפרד ( בצלחת עמוקה)
2) לערבב את החלב, שמן ו תמצית וניל בכוס גדולה
3) בקערה בינונית להקציף את הביצים סוכר והמלח עד לקבלת קץף בהיר ואוורירי עם נפח כפול שלוש בערך 6-8 דקות על מהירות גבוהה
לא צריך ללכלך את המיקסר.. אם יש מקצף ידני אז מעולה
לאחר קבלת נפח גדול לההוסיף את השמן חלב ווניל להקציף עוד דקה
4) לקפל עם מרית את תערובת הקמחים עד לבלילה חלקה
לשפוך לתבנית ולאפות ל 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי וצבע שחום מעל
מיד איך שהוצאתן להתחיל למזוג את הסירופ בעזרת כף עד שספגתן את כל הסירופ בעוגה
לא להיבהל את כל הסירופ
לעטוף בנייר כסף עד שהעוגה התקררה לגמרי ולקשט עם קוקוס או אגוזים שבורים.
5
הערה: אם אתן רוצות פחות מתוק אז תפחיתו כוס סוכר וחצי כוס מים.