אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

124
צפיות

עוגה קלה

המתכון של
עוגה קלה

עוגה קלה ומהירה להכנה, עפ"י המתכון של עדי קאופמן אורבך

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • יוגורט ביו 3% (250 גר')
  • 1/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס סוכר (או תחליף – סוויטאנגו ושות')
  • גרידה מלימון אחד, או לימון ליים (אפשר לימון רגיל)
  • חבילה (80 גרם) פודינג וניל
  • 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + שקיק אבקת אפייה)
  • שמים על העוגה לפני האפייה
  • 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
  • 50 גרם צימוקים שחורים (לא חובה)
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו).


  • 2

    בקערה טורפים: ביצים, יוגורט, שמן, סוכר וגרידה מלימון ליים קטן.


  • 3

    מעבירים לקערה חבילת פודינג וניל (80 גרם) וכוס קמח תופח. מוסיפים לקערה הראשונה, טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 4

    טיפ !, עוגות בחושות טורפים מעט אחרת הגלוטן מתחיל לעבוד ואנחנו זוכים בעוגת חנק .


  • 5

    משמנים תבנית, בקוטר 22/24 ומעבירים את הבלילה. מעל זורים גרם שקדים מולבנים פרוסים ו-50 גרם צימוקים שחורים (אפשר לוותר).


  • 6

    מכניסים לתנור, אחרי כ-25 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה – זה חשוב, כי עוגות מסוג זה מתייבשות מהר מאוד כשלא מוציאים אותן בזמן. אני אפיתי 35 דקות..


1

מחממים תנור ל-170 מעלות (לא בטורבו).


2

בקערה טורפים: ביצים, יוגורט, שמן, סוכר וגרידה מלימון ליים קטן.


3

מעבירים לקערה חבילת פודינג וניל (80 גרם) וכוס קמח תופח. מוסיפים לקערה הראשונה, טורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.


4

טיפ !, עוגות בחושות טורפים מעט אחרת הגלוטן מתחיל לעבוד ואנחנו זוכים בעוגת חנק .


5

משמנים תבנית, בקוטר 22/24 ומעבירים את הבלילה. מעל זורים גרם שקדים מולבנים פרוסים ו-50 גרם צימוקים שחורים (אפשר לוותר).


6

מכניסים לתנור, אחרי כ-25 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה – זה חשוב, כי עוגות מסוג זה מתייבשות מהר מאוד כשלא מוציאים אותן בזמן. אני אפיתי 35 דקות..


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים