ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר פרווה
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר פרווה
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
כוס סוכר (חד''פ לשתייה חמה)
-
2 כוסות ו- 3/4 שקדים טחונים או קמח שקדים (בערך 250 גר')
-
-
-
כוס מיץ תפוזים סחוט או קנוי ממותק
-
-
כפית תמצית שקדים (לא חובה אבל מוסיף)
-
-
-
אופן ההכנה
-
1
לחמם תנור 180 מעלות רגיל.
-
2
לשמן תבנית עגולה בקוטר 26..
-
3
במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה כ- 2 דקות.
-
4
למזוג לקערת המיקסר בתנועות קיפול ידניות (לא להקציף) קמח שקדים וקמח מצה..
-
5
לצקת את התערובת פנימה לתוך התבנית המשומנת..
-
6
לפזר את השקדים הפרוסים על פני העוגה..
-
7
לאפות כ- 25 דקות עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
-
8
כשהעוגה בתנור להכין את הסירופ:.
-
9
בסיר קטן להכניס את כל המרכיבים ולתת רתיחה אחת ולכבות..
-
10
כשהעוגה יוצאת חמה לחורר מעט עם קיסם ולמזוג בעדינות את הסירופ עליה..
-
11
כשהיא מתקררת לפזר אבקת סוכר..
1
לחמם תנור 180 מעלות רגיל.
2
לשמן תבנית עגולה בקוטר 26..
3
במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה כ- 2 דקות.
4
למזוג לקערת המיקסר בתנועות קיפול ידניות (לא להקציף) קמח שקדים וקמח מצה..
5
לצקת את התערובת פנימה לתוך התבנית המשומנת..
6
לפזר את השקדים הפרוסים על פני העוגה..
7
לאפות כ- 25 דקות עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
8
כשהעוגה בתנור להכין את הסירופ:.
9
בסיר קטן להכניס את כל המרכיבים ולתת רתיחה אחת ולכבות..
10
כשהעוגה יוצאת חמה לחורר מעט עם קיסם ולמזוג בעדינות את הסירופ עליה..
11
כשהיא מתקררת לפזר אבקת סוכר..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים