לןגן

עוגת שקדים ותפוזים בקלי קלות

מאת: אורית לוי, פורסם: 24/04/2024 | 09:24
עוגת שקדים ותפוזים בקלי קלות

תקציר המתכון: מושלמת לפסח, נימוחה וקלה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור 180 מעלות רגיל

  2. לשמן תבנית עגולה בקוטר 26.

  3. במיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה כ- 2 דקות

  4. למזוג לקערת המיקסר בתנועות קיפול ידניות (לא להקציף) קמח שקדים וקמח מצה.

  5. לצקת את התערובת פנימה לתוך התבנית המשומנת.

  6. לפזר את השקדים הפרוסים על פני העוגה.

  7. לאפות כ- 25 דקות עד שנועצים קיסם ויוצא יבש.

  8. כשהעוגה בתנור להכין את הסירופ:

  9. בסיר קטן להכניס את כל המרכיבים ולתת רתיחה אחת ולכבות.

  10. כשהעוגה יוצאת חמה לחורר מעט עם קיסם ולמזוג בעדינות את הסירופ עליה.

  11. כשהיא מתקררת לפזר אבקת סוכר.