הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהעוגת פירות יבשים חגיגית, קלה להכנה, כל אחד יכול. וכן אפשר גם ללא גלוטן.
מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
בסיר שמים את המחמאה או החמאה, סוכר, פירות יבשים, אגוזים קצוצים, גרדת תפוז, מיץ תפוזים ומניחים על להבה בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, מסירים מהלהבה ומניחים בצד להתקרר .
לאחר שתערובת פירות היבשים התקררה יש מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, קינמון, מלח ומערבבים היטב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (ממליצה לא לערבב הרבה רק עד לאיחוד).
יוצקים את תערובת העוגה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא יבש.
שימו לב! אם העוגה משחימה לאחר 20-25 דקות ולא אפוייה מבפנים, יש לכסות בנייר אפייה או נייר כסף לשאר האפייה בתנור .
מקררים היטב לפני ההגשה ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר רק אם רוצים.
או כאשר העוגה חמה יוצקים סירופ מייפל מעליה, מקררים היטב ומגישים .
אני בחרתי לחורר מעט בעזרת קיסם את העוגה ולשפוך מעליה סירופ מייפל.
זהו חברות וחברים תיהנו ממליצה שתפו ומאחלת לכולם חג ט"ו בשבט שמח.
בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .