אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

182
צפיות

עוגת שיש

המתכון של
עוגת שיש

עוגה רכה ונימוחה - קרדיט למתכון של קרין גורן

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 ביצים L שלמות
  • כוס וחצי (300 גר') סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 וחצי כוסות (350 גר') קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • להמיס במיקרוגל
  • 100 גר' שוקולד מריר + 1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה
  • 1

    במיקסר מקציפים ביצים, סוכר, ואבקת סוכר וניל במהירות גבוהה, 10 דקות לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.


  • 2

    מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. באותו אופן מוסיפים מיץ תפוזים ומים.


  • 3

    מסירים מהמיקסר את קערת המיקסר .


  • 4

    מוסיפים לקערה את הקמת ואבקת האפייה ומקפלים עם לקקן, לאט עד לקבלת תערובת חלקה.


  • 5

    משטחים 3/4 מהתערובת בתבנית 20X30 או בתבנית קוגלהופ.


  • 6

    מוסיפים ל-1/4 מהתערובת הבהירה שנותרה בקערה, את השוקולד שהמסנו במיקרוגל, ומערבבים לאיחוד.


  • 7

    שופכים את תערובת השוקולד על התערובת הבהירה שבתבנית האפייה, מחדירים סכין חדה לעומק התערובת ומערבבים קלות עד שנוצרת דוגמת שיש (כמו בתמונה).


  • 8

    אופים בחום 160 מעלות (לא טורבו) במשך שעה ועשר דקות עד שהעוגה קפיצית וקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש.


  • 9

    מצננים ומחלצים מהתבנית, אפשר לקשט באבקת סוכר לפני שמגישים.


1

במיקסר מקציפים ביצים, סוכר, ואבקת סוכר וניל במהירות גבוהה, 10 דקות לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.


2

מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומסיפים שמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה. באותו אופן מוסיפים מיץ תפוזים ומים.


3

מסירים מהמיקסר את קערת המיקסר .


4

מוסיפים לקערה את הקמת ואבקת האפייה ומקפלים עם לקקן, לאט עד לקבלת תערובת חלקה.


5

משטחים 3/4 מהתערובת בתבנית 20X30 או בתבנית קוגלהופ.


6

מוסיפים ל-1/4 מהתערובת הבהירה שנותרה בקערה, את השוקולד שהמסנו במיקרוגל, ומערבבים לאיחוד.


7

שופכים את תערובת השוקולד על התערובת הבהירה שבתבנית האפייה, מחדירים סכין חדה לעומק התערובת ומערבבים קלות עד שנוצרת דוגמת שיש (כמו בתמונה).


8

אופים בחום 160 מעלות (לא טורבו) במשך שעה ועשר דקות עד שהעוגה קפיצית וקיסם שננעץ בה יוצא כמעט יבש.


9

מצננים ומחלצים מהתבנית, אפשר לקשט באבקת סוכר לפני שמגישים.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים