אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,293
צפיות

עוגת דבש בחושה ממכרת ב-2 דקות של סבתא לאה

המתכון של
עוגת דבש בחושה ממכרת ב-2 דקות של סבתא לאה

עוגת דבש בחושה פשוטה עם טעם עדין של דבש מנצחת שתמיד מצליחה. קערה מטרפה ידנית כמה ערבובים ולתנור, כל אחד יכול.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
  • נדרש ...
  • תבנית עגולה בקוטר 26 משומנת היטב או תבנית מלבנית בינונית גדולה 32x25 משומנת היטב או 2 תבניות אינגליש קייק משומנות היטב.
  • לעוגה ...
  • 1 כוס תה חזק כהה מ-2 תיונים (240 מ"ל).
  • 3 ביצים שלמות גודל L או 4 ביצים שלמות גודל M.
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם).
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם).
  • 3/4 כוס שמן (180 מ"ל).
  • 1 כוס דבש (240 מ"ל).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית קינמון טחון.
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון.
  • 1/8 כפית ציפורן טחון.
  • קורט מלח.
  • 2 + 1/4 כוסות קמח תופח מנופה (315 גרם).
  • 1 + 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה.
  • שימו לב!!!
  • זו לא טעות יש לשים גם קמח תופח וגם אבקת סודה לשתייה ככה העוגה תהיה אוורירית ותפוחה ולא דחוסה.
  • להגשה ...
  • אבקת סוכר בנדיבות.
אופן ההכנה
  • 1

    מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו).


  • 2

    מתחילים קודם בהכנת כוס תה כהה מ-2 תיונים ושמים בצד.


  • 3

    בקערה גדולה שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן, דבש, תמצית וניל, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


  • 4

    מוסיפים את הקמח התופח, אבקת סודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 5

    מוסיפים את כוס התה ששמנו בצד ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


  • 6

    יוצקים לתבניות או לתבנית את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קלות ומכניסים את העוגה לתנור ואופים 45-55 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב.


  • 7

    מחלצים את העוגה מתבנית האפייה, מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.


  • 8

    *טיפ: כדי שהדבש לא ידבק לכוס, שימו טיפה של שמן ואז שימו את הדבש בכוס, כך הדבש נמזג בקלות .


  • 9

    זהו חברות וחברים תיהנו ממליצה בחום בכלום עבודה ויש לכם עוגת דבש שלא תפסיקו ליישר.


  • 10

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו).


2

מתחילים קודם בהכנת כוס תה כהה מ-2 תיונים ושמים בצד.


3

בקערה גדולה שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל, שמן, דבש, תמצית וניל, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


4

מוסיפים את הקמח התופח, אבקת סודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.


5

מוסיפים את כוס התה ששמנו בצד ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.


6

יוצקים לתבניות או לתבנית את תערובת העוגה, דופקים על השיש 2 דפיקות קלות ומכניסים את העוגה לתנור ואופים 45-55 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים היטב.


7

מחלצים את העוגה מתבנית האפייה, מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.


8

*טיפ: כדי שהדבש לא ידבק לכוס, שימו טיפה של שמן ואז שימו את הדבש בכוס, כך הדבש נמזג בקלות .


9

זהו חברות וחברים תיהנו ממליצה בחום בכלום עבודה ויש לכם עוגת דבש שלא תפסיקו ליישר.


10

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים