אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

946
צפיות

עוגת ספרא - עוגת סולת מהמטבח הלובי ממכרת שלא תפסיקו לישר של סבתא לאה

המתכון של
עוגת ספרא - עוגת סולת מהמטבח הלובי ממכרת שלא תפסיקו לישר של סבתא לאה

עוגת ספרא טעימה בטירוף במיוחד לחגי תשרי - מתכון אותנטי קל להכנה (5 דקות), כל אחד יכול.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר פרווה
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר פרווה
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים או בכוס חד פעמית לשתייה חמה.
  • נדרש ... תבנית עגולה בקוטר 26 או תבנית מרובעת בינונית גדולה 32X25 או 2 תבניות אינגליש קייק.
  • לעוגה ...
  • 6 ביצים שלמות.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם), אוהבים פחות מתוק שימו 3/4 כוס.
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם).
  • קורט מלח (1/8 כפית).
  • 1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל), אפשר מבקבוק קנוי.
  • 1 כוס שמן (240 מ"ל).
  • 1 כוס קוקוס טחון (100 גרם), אפשר להחליף בכוס קמח מנופה (140 גרם).
  • 1 כוס סולת (200 גרם).
  • 1 כוס קמח מנופה (140 גרם).
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
  • לקישוט ופיזור מעל העוגה ...
  • 2-3 תמרים מג'הול נקיים מהגלעין וחתוכים לרצועות.
  • 1/3 כוס צימוקים.
  • 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  • 1/3 כוס שקדים קצוצים גס.
  • שומשום בנדיבות.
  • לסירופ ...
  • 1 כוס מים (240 מ"ל).
  • 1 כוס סוכר (200 גרם), אוהבים פחות מתוק שימו 3/4 כוס.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • 1 כפית מי ורדים או 1 כפית תמצית וניל, במטבח הלובי שמים מי ורדים, לשיקולכם.
אופן ההכנה
  • 1

    הכנת העוגה ....


  • 2

    מחממים תנור אפייה ל- 175 מעלות פס עליון פס תחתון (לא טורבו) .


  • 3

    מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, סוכר, סוכר וניל, קורט מלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.


  • 4

    מוסיפים את מיץ התפוזים, שמן, קוקוס טחון, סולת, קמח, אבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, יוצקים לתבניות או לתבנית משומנת ומקומחת היטב .


  • 5

    מקשטים מעל העוגה את רצועות התמרים, צימוקים, אגוזי מלך, שקדים ומפזרים שומשום בנדיבות.


  • 6

    מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל- 175, לאפייה של 20 דקות, לאחר 20 דקות של אפייה מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, אם הקיסם יוצא רטוב יש לאפות עוד כמה דקות .


  • 7

    שימו לב!!! זמני האפייה משתנים בתבניות אינגליש קייק.


  • 8

    מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים בצד להתקרר 20 דקות לפחות .


  • 9

    הכנת הסירופ ....


  • 10

    בסיר קטן מבשלים על להבה נמוכה את מרכיבי הסירופ (מים, סוכר, מיץ לימון, מי ורדים או תמצית וניל) עד לקבלת נוזל סמיך מעט .


  • 11

    יוצקים על העוגה את הסירופ, מכסים בניילון נצמד ומניחים לספיגת הנוזלים שלוש שעות לפחות .


  • 12

    טיפ ....


  • 13

    כמו שציינתי אפשר במקום כוס הקוקוס הטחון לשים עוד כוס קמח בעוגה .


  • 14

    זהו חברות וחברים תיהנו, בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש .


  • 15

    בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


1

הכנת העוגה ....


2

מחממים תנור אפייה ל- 175 מעלות פס עליון פס תחתון (לא טורבו) .


3

מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, סוכר, סוכר וניל, קורט מלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.


4

מוסיפים את מיץ התפוזים, שמן, קוקוס טחון, סולת, קמח, אבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים, יוצקים לתבניות או לתבנית משומנת ומקומחת היטב .


5

מקשטים מעל העוגה את רצועות התמרים, צימוקים, אגוזי מלך, שקדים ומפזרים שומשום בנדיבות.


6

מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל- 175, לאפייה של 20 דקות, לאחר 20 דקות של אפייה מורידים את חום התנור ל-160 ואופים עוד 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש, אם הקיסם יוצא רטוב יש לאפות עוד כמה דקות .


7

שימו לב!!! זמני האפייה משתנים בתבניות אינגליש קייק.


8

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים בצד להתקרר 20 דקות לפחות .


9

הכנת הסירופ ....


10

בסיר קטן מבשלים על להבה נמוכה את מרכיבי הסירופ (מים, סוכר, מיץ לימון, מי ורדים או תמצית וניל) עד לקבלת נוזל סמיך מעט .


11

יוצקים על העוגה את הסירופ, מכסים בניילון נצמד ומניחים לספיגת הנוזלים שלוש שעות לפחות .


12

טיפ ....


13

כמו שציינתי אפשר במקום כוס הקוקוס הטחון לשים עוד כוס קמח בעוגה .


14

זהו חברות וחברים תיהנו, בהזדמנות זו מאחלת לכולם שנה טובה ומתוקה כדבש .


15

בתיאבון! אז ... כנסו למטבח וספרו איך היה .


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים