אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

574
צפיות

עוגת תפוחים שכבות

המתכון של
עוגת תפוחים שכבות

עוגת תפוחים שכבות כל כך טעימה שלא תפסיקו לנשנש

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 4 תפוחי עץ גדולים או 5 בינוניים
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • מעט מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כף מיץ לימון
  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר
  • מעט קינמון
  • אני משתמשת בכוס מדידה בינלאומית.
אופן ההכנה
  • 1

    לקלף את תפוחי העץ, לחתוך לפרוסות דקות, ולשים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון כמה דקות, כדי שלו ישחירו, ולהניח בצד..


  • 2

    לשים בקערה את הביצים ולערבל ולהוסיף את הסוכר בהדרגה, ולערבל עד לצבע בהיר ותפוח, להוסיף את החלב והחמאה ולערבב, להוסיף אבקת אפיה ומלח ולערבב, להוסיף את הקמח בהדרגה ולערבב לתערובת אחידה, חשוב מאוד להוסיף את הקמח בהדרגה שלא יהיו גושים, לסנן את תפוחי העץ, להוסיף חצי מתפוחי העץ ולערבב בעדינות, להוסיף את שארית תפוחי העץ ולערבב בעדינות עד שכל תפוח עץ יצופה בבלילה..


  • 3

    לשמן תבנית וליצוק את הבלילה וליישר, ולפזר שקדים על כל העוגה..


  • 4

    להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-40 דקות, לאחר 40 דקות לשים רדיד אלומיניום על העוגה ולאפות עוד 15/20 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש, להוציא את העוגה מהתנור, ולצנן לחלוטין, להכניס למקרר לפחות כשעה, לפזר מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.


  • 5

    למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/TNdG7e3qpM4.


1

לקלף את תפוחי העץ, לחתוך לפרוסות דקות, ולשים בקערה עם מים ומעט מיץ לימון כמה דקות, כדי שלו ישחירו, ולהניח בצד..


2

לשים בקערה את הביצים ולערבל ולהוסיף את הסוכר בהדרגה, ולערבל עד לצבע בהיר ותפוח, להוסיף את החלב והחמאה ולערבב, להוסיף אבקת אפיה ומלח ולערבב, להוסיף את הקמח בהדרגה ולערבב לתערובת אחידה, חשוב מאוד להוסיף את הקמח בהדרגה שלא יהיו גושים, לסנן את תפוחי העץ, להוסיף חצי מתפוחי העץ ולערבב בעדינות, להוסיף את שארית תפוחי העץ ולערבב בעדינות עד שכל תפוח עץ יצופה בבלילה..


3

לשמן תבנית וליצוק את הבלילה וליישר, ולפזר שקדים על כל העוגה..


4

להכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות ולאפות כ-40 דקות, לאחר 40 דקות לשים רדיד אלומיניום על העוגה ולאפות עוד 15/20 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם כשהוא יוצא יבש, להוציא את העוגה מהתנור, ולצנן לחלוטין, להכניס למקרר לפחות כשעה, לפזר מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.


5

למתכונים נוספים חפשו ביוטיוב סמדר יפרח או מהמטבח שלי באהבה! אשמח שתרשמו לערוץ, לייק ותגובה בבקשה, https://www.youtube.com/channel/UCBwtdR_PRik0SeWU-r_NW7Q תודה רבה! קישור לסרטון המלא https://youtu.be/TNdG7e3qpM4.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים