אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

1,692
צפיות

עוגת גבינה מסקרפונה

המתכון של
עוגת גבינה מסקרפונה

עוגה בחושה - עדינה ורכה במרקם קטיפתי - המרשם של נטלי לוין

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל מאוד
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
  • 500 גר' (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה 40% בטמפרטורת החדר
  • 500 גר' (2 מיכלים) גבינה לבנה 9%
  • 300 גר' סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון, או מעט מיץ לימון
  • 2 ביצים שלמות L
  • 3 חלמונים (צהובים) L
  • 60 גר' קורנפלור
  • לקצפת וניל שמורחים על העוגה
  • 1 מיכל קצפת 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
  • 1

    בקערה טורפים יחד את הגבינות עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.


  • 2

    מוסיפים את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.


  • 3

    יוצקים את התערובת לתבנית שמשמנים בחמאה רכה, בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 22.


  • 4

    אופים (לא בטורבו) בחום 180 מעלות במשך 10 דקות. ממשיכים לאפות ב- 150 מעלות עוד 60 דקות או עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון ורוטטת במרכזה.


  • 5

    מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומצננים את העוגה בתנור המכובה במשך כשעה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט במקרר במשך 5-6 שעות.


  • 6

    מכינים את הקצפת ומורחים אותה על העוגה. מצננים כשעה לפני ההגשה. ניתן להקפיא את העוגה (ללא הקצפת) עד חודש כשהיא עטופה היטב.


1

בקערה טורפים יחד את הגבינות עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה.


2

מוסיפים את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.


3

יוצקים את התערובת לתבנית שמשמנים בחמאה רכה, בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 22.


4

אופים (לא בטורבו) בחום 180 מעלות במשך 10 דקות. ממשיכים לאפות ב- 150 מעלות עוד 60 דקות או עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון ורוטטת במרכזה.


5

מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומצננים את העוגה בתנור המכובה במשך כשעה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט במקרר במשך 5-6 שעות.


6

מכינים את הקצפת ומורחים אותה על העוגה. מצננים כשעה לפני ההגשה. ניתן להקפיא את העוגה (ללא הקצפת) עד חודש כשהיא עטופה היטב.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים