לןגן

עוגת גבינה מסקרפונה

מאת: מירי גולני, פורסם: 06/08/2022 | 17:50
עוגת גבינה מסקרפונה

תקציר המתכון: עוגה בחושה - עדינה ורכה במרקם קטיפתי - המרשם של נטלי לוין

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה טורפים יחד את הגבינות עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה

  2. מוסיפים את שאר המצרכים לפי סדר כתיבתם וטורפים היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה

  3. יוצקים את התערובת לתבנית שמשמנים בחמאה רכה, בגודל 20X30 או תבנית עגולה בקוטר 22

  4. אופים (לא בטורבו) בחום 180 מעלות במשך 10 דקות. ממשיכים לאפות ב- 150 מעלות עוד 60 דקות או עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון ורוטטת במרכזה

  5. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומצננים את העוגה בתנור המכובה במשך כשעה. מעבירים את העוגה לקירור מוחלט במקרר במשך 5-6 שעות

  6. מכינים את הקצפת ומורחים אותה על העוגה. מצננים כשעה לפני ההגשה. ניתן להקפיא את העוגה (ללא הקצפת) עד חודש כשהיא עטופה היטב