אהבת את
הספר?
חפשי
מתכון
בחסות:#

ספר מתכוני עוגות יום הולדת

2,583
צפיות

עוגת אהבה פרסית

המתכון של
עוגת אהבה פרסית

המתכון של השף יותם אוטולונגי מהסרט "געגועים מתוקים" בקולנוע.

  • קטגוריהעוגות
  • כשרותכשר חלבי
  • דרגת קושיקל
  • כשרות: כשר חלבי
  • דרגת קושי: קל
מרכיבים
  • *עוגת אהבה פרסית*
  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • תבנית בקוטר 24-26
  • קרדיט לשף יותם אוטולנגי
  • 200 גרם חמאה רכה
  • ½-1 כוסות סוכר חום
  • 4 ביצים L
  • 1/2 לימון מגורר וגם את המיץ שלו
  • 1/2 תפוז, מגורר ואת המיץ שלו
  • 2 כפיות מי ורדים או מי פריחת תפוזים
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית הל טחון או קינמון
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 כוס פיסטוקים טחונים
  • 3 כפות שמנת חמוצה
  • ⅓ -1 כוסות אבקת סוכר
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 1-3 כפות מיץ תפוזים
  • כמה טיפות מי ורדים
  • עלי ורדים מיובשים אכילים/ טריים
  • 25 גרם פיסטוקים מחודדים
  • לעוגה ::
  • לציפוי::
  • לקישוט::
אופן ההכנה
  • 1

    להקציף את החמאה עם הסוכר כ- 5 דקות .


  • 2

    להוסיף בהדרגה את הביצים .


  • 3

    המיץ וקליפת לימון והתפוז עם המי ורדים .


  • 4

    ערבבו עם מרית את צידי הקערה .


  • 5

    בקערה נוספת ערבבו את הקמח השקדים הפיסטוקים האבקת האפיה הסודה לשתייה והשמנת.


  • 6

    הוסיפו לתערובת החמאה .


  • 7

    הקציפו כ-2 דקות לקבלת מרקם אחיד .


  • 8

    העבירו לתבנית משומנת בחמאה ומקומחת .


  • 9

    לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-45 דקות .


  • 10

    לצנן את העוגה .


  • 11

    לציפוי .


  • 12

    לערבב את האבקת סוכר המיץ לימון והתפוזים עם המי ורדים לתערובת חלקה וסמיכה .


  • 13

    לפזר בזהירות את הקרם מעל העוגה לתת לה לזרום מעט לצדדים .


  • 14

    לפזר מעל פיסטוקים קצוצים ועלי ורדים .


  • 15

    באהבה נועם זיגדון 💞.


1

להקציף את החמאה עם הסוכר כ- 5 דקות .


2

להוסיף בהדרגה את הביצים .


3

המיץ וקליפת לימון והתפוז עם המי ורדים .


4

ערבבו עם מרית את צידי הקערה .


5

בקערה נוספת ערבבו את הקמח השקדים הפיסטוקים האבקת האפיה הסודה לשתייה והשמנת.


6

הוסיפו לתערובת החמאה .


7

הקציפו כ-2 דקות לקבלת מרקם אחיד .


8

העבירו לתבנית משומנת בחמאה ומקומחת .


9

לאפות בתנור שחומם מראש על 170° כ-45 דקות .


10

לצנן את העוגה .


11

לציפוי .


12

לערבב את האבקת סוכר המיץ לימון והתפוזים עם המי ורדים לתערובת חלקה וסמיכה .


13

לפזר בזהירות את הקרם מעל העוגה לתת לה לזרום מעט לצדדים .


14

לפזר מעל פיסטוקים קצוצים ועלי ורדים .


15

באהבה נועם זיגדון 💞.


אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
תגובות למתכון מהפייסבוק
מתכונים מומלצים