ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
לעוגת אינגליש קייק אחת (אם רוצים להכין בתבנית עגולה בקוטר 26, יש להכפיל כמויות)
-
-
1/2 כוס קמח תופח או 1/2 כוס קמח רגיל + 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גר')
-
-
-
-
-
-
-
1/2 מיכל שמנת חמוצה (100 גר')
-
-
-
1 שוקולד מריר (100 גר') ו-1/2 מיכל שמנת להקצפה 38%
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות .
-
2
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים היבשים.
-
3
מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה .
-
4
מוסיפים לקערת היבשים את תערובת קערת הרטובים וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
-
5
משמנים את התבנית ויוצקים את התערובת לתבנית. דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר .
-
6
אופים באפייה רגילה (לא טורבו) כ-35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
-
7
מכינים את הגנאש. בעזרת קיסם דוקרים את העוגה במספר מקומות ויוצקים את הגנאש על העוגה כשהיא עדיין חמה.
-
8
במקום גנאש, אחרי שהעוגה התקררה היטב, ניתן לפזר עליה אבקת סוכר בנדיבות .
1
מחממים תנור אפייה ל-175 מעלות .
2
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים היבשים.
3
מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה .
4
מוסיפים לקערת היבשים את תערובת קערת הרטובים וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5
משמנים את התבנית ויוצקים את התערובת לתבנית. דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר .
6
אופים באפייה רגילה (לא טורבו) כ-35-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7
מכינים את הגנאש. בעזרת קיסם דוקרים את העוגה במספר מקומות ויוצקים את הגנאש על העוגה כשהיא עדיין חמה.
8
במקום גנאש, אחרי שהעוגה התקררה היטב, ניתן לפזר עליה אבקת סוכר בנדיבות .
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים