ספר מתכוני עוגות יום הולדת
- קטגוריהעוגות
- כשרותכשר חלבי
- דרגת קושיקל מאוד
- כשרות: כשר חלבי
- דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
-
-
חצי כוס חד''פ לשתייה חמה טחינה גולמית
-
-
1 שמנת מתוקה להקצפה 250 מ''ל
-
-
-
חופן אגוזי מלך שבורים או פקאנים מסוכרים (לא חובה)
-
לזילוף לאחר הוצאת העוגה מהתנור
-
אופן ההכנה
-
1
מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
-
2
במיקסר או ידני מקציפים ביצים וסוכר 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה..
-
3
בקערה נפרדת מערבבים יחד טחינה וסילאן..
-
4
מוסיפים למיקסר וממשיכים להקציף מס' שניות עד קבלת צבע קרמל..
-
5
מוסיפים למיקסר את השמנת מתוקה ומקציפים עוד מס' שניות להבהרת צבע העיסה..
-
6
מערבבים יחד בקערה נפרדת את הקמח וא. האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים..
-
7
מערבבים רק עד היטמעות הקמח בבצק..
-
8
מוסיפים את האגוזים השבורים ומערבבים מעט..
-
9
יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט ספריי שמן..
-
10
מפזרים את השקדים..
-
11
אופים כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
-
12
בעוד העוגה חמה מחוררים אותה עם קיסם ומוזגים סירופ מייפל..
1
מחממים תנור 180 מעלות רגיל (לא טורבו).
2
במיקסר או ידני מקציפים ביצים וסוכר 4 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה..
3
בקערה נפרדת מערבבים יחד טחינה וסילאן..
4
מוסיפים למיקסר וממשיכים להקציף מס' שניות עד קבלת צבע קרמל..
5
מוסיפים למיקסר את השמנת מתוקה ומקציפים עוד מס' שניות להבהרת צבע העיסה..
6
מערבבים יחד בקערה נפרדת את הקמח וא. האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים..
7
מערבבים רק עד היטמעות הקמח בבצק..
8
מוסיפים את האגוזים השבורים ומערבבים מעט..
9
יוצקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות במעט ספריי שמן..
10
מפזרים את השקדים..
11
אופים כ- 40 דקות או עד שנועצים קיסם ויוצא יבש..
12
בעוד העוגה חמה מחוררים אותה עם קיסם ומוזגים סירופ מייפל..
אהבת את המתכון? העתיקי את הקישור המקוצר ושתפי :)
מתכונים מומלצים