הירשמי עכשיו ותוכלי לשמור מתכונים, ליצור לעצמך את ספר המתכונים שלך, לבנות רשימת קניות ועוד
להרשמהקלתית: במעבד מזון או בשקית מרסקים את עוגיות הלוטוס לכדי פירורים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבביל עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי..
למילוי: בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין והמים, מנילים בצד לכ- 15-10 ד"ק לספוח..
בקערה גדולה מערבלים את השמנת החמוצה, תמצית וניל והממרח לוטוס עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה. בהדרגה מקפלים את הקצפת אל תוך תערובת השמנת החמוצה..
ממיסים את תערובת הג'לטין במיקרוגל במשך 15 שניות. מוסיפים 1-2 כפות מתערובת השמנת אל הג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחוד, יוצקים בחזרה אל תערובת השמנת ומערבבים עד לאיחוד מלא..
יוצקים את תערובת השמנת על גבי הקלתית ומעבירים למקפיא למשך 30 דקות..
בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים את ממרח הלוטוס בקערה שמתאימה למיקרוגל ומחממים במיקרוגל בפולסים של 20-30 שניות, עד שהממרח נמס. יוצקים על גבי העוגה ומעבירים להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות..
כאשר העוגה התייצבה, מחלצים מהתבנית(לא חובה). מרסקים 3-4 עוגיות לכדי פירורים ומקשטים את העוגה בפירורי לוטוס..
בתיאבוןן!.